26 / 04 / 2024

TOKİ Trabzon Yomra Konutları'nda aidat isyanı!

TOKİ Trabzon Yomra Konutları'nda aidat isyanı!

Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü mahallesindeki TOKİ konutlarında Emlak Yönetim’in aidatlara yapılan yüzde 40'lık vatandaşları isyan ettirdi.



Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü mahallesindeki  TOKİ  konutlarında Emlak Yönetim’in aidatlara yaptığı yüzde 40’lık artış tepkileri de beraberinde getirdi. Çevre ve binaların ortak kullanım alanlarının temiz olmadığını, site güvenliğinin sağlanmadığını, kamera sisteminin olmadığını, çocukların eğlence mekanlarında sorunlar olduğunu ve ısınma problemi yaşadıklarını ileri süren site sakinleri, yüzde 40’lık artışın haklı gerekçesinin olamayacağını savundu. Site sakinleri adına konuşan Cemil Karslı, “Site içerisinde 3 vatandaşımızın otomobilleri kapılarının önünden çalındı. Evlerimizde yeterince ısınamıyoruz. Ama yakıt parasına, aidat ücretlerine zam yapmaktan geri durmuyorlar. Yüzde 40’lara varan zam yapan Emlak Yönetim şirketi, gerekçe olarak da 2 yıldır aidatlara zam yapmadığı yalanını uyduruyor” dedi.


MİLLETLE ALAY EDİYORLAR 

Karslı, “Geçen yıl 3+1’lerde 63 TL olan aidat 70 TL’yi çıkartıldı. Bu yıl ise aidat bu konutlarda 70 liradan 98 liraya çıktı. Asgari ücrete yüzde 10 bile zam gelmedi. Enflasyon yüzde 10’un altında. Fakat yönetim evlerimize gönderdiği yazılı açıklamalarda milletle alay edercesine aidat ve giderlerimizde yüzde 40’lık fahiş bir artış yaptı. Resmen dar gelirli vatandaşla dalga geçiyorlar” ifadelerini kullandı. Karslı, dairelerinin kapı ve pencerelerinin açık olduğunu, güvenlik zafiyeti nedeniyle çocuklarının can güvenliği endişesi taşıdıklarını, parkların temizliğinin yapılmadığını, kalorifer yakıt artıklarının site içerisinde istiflendiğini ve kullanılan kömürün kalitesiz olduğunu da iddia etti. 


Karadeniz'de İlk Haber


Geri Dön