24 / 04 / 2024

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü ihalesi yarın!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ tarafından İstanbul’un Beykoz ilçesinde inşa edilecek ‘Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü’ ihalesi ikinci oturumunun yarın yapılacağını açıkladı.




Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan,  TOKİ  tarafından İstanbul’un Beykoz ilçesinde inşa edilecek ‘Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü’ ihalesi ikinci oturumunun yarın yapılacağını açıkladı. TOKİ Başkanı, ihale kapsamında Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar, derslik binaları ile sosyal tesislerin inşa edileceğini söyledi. Türk-Alman Üniversitesi, faaliyetlerini İstanbul’un Beykoz ilçesinde 120 bin metrekarelik alan üzerindeki yeni kampüsünde sürdürecek.



Vatan



Haber Star gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Türkiye ile Almanya arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2010 yılında kurulan Türk-Alman Üniversitesi, faaliyetlerini İstanbul’un Beykoz ilçesinde yaklaşık 120 bin metrekarelik alan üzerinde TOKİ’nin inşa edeceği yeni kampüsünde sürdürecek. Üniversite kampüsünün ikinci aşamasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Kültür/Sosyal Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kongre Merkezi ve Bilgi İşlem Merkezi ile spor tesisleri inşa edilecek. Kampüs inşaatı çerçevesinde daha önce üniversite tarafından yapımı başlayan Yabancı Diller Yüksek Okulu binası tamamlanma aşamasına gelirken, Rektörlük binasının inşası ise sürüyor. Turan “Kampüsün tasarımında eğitimin sadece bilimsel araştırma alanlarında değil, doğrudan ve dolaylı olarak kampüsün her alanında sürebileceği, farklı kültürleri bir araya getirecek, değişimlere açık ve uzun süre yaşayabilecek bir yerleşke inşa edilmesi hedeflendi” dedi.



Star





Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ tarafından İstanbul'un Beykoz ilçesinde inşa edilecek "Türk Alman Üniversitesi Kampüsü ihalesi ikinci oturumunun 25 Ocak 2016 tarihinde yapılacağım açıkladı. TOKI Başkanı ihale kapsamında; Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar, derslik binaları ile sosyal tesislerin inşa edileceğini söyledi. Türkiye ile Almanya arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2010 yılında kurulan Türk - Alman Üniversitesi, faaliyetlerini İstanbul'un Beykoz ilçesinde yaklaşık 120 bin metrekarelik alan üzerinde TOKİ'nin inşa edeceği yem kampüsünde sürdürecek.


İNŞAAT SÜRÜYOR


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, '1. etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi' ihalesi kapsamında: Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi. Eğitim ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları, A blok derslik binası, B blok derslik binası, genel bilgisayar mekânları, kütüphane, kafe ve yemekhane, misafirhane inşaatlarının yer aldığını açıkladı. Üniversite kampüsünün ikinci aşamasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi Kültür/Sosyal Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kongre Merkezi ve Bilgi işlem Merkezi ile spor tesisleri inşa edilecek. Kampus inşaatı çerçevesinde daha önce Üniversite tarafından yapımına başlayan Yabana Diller Yüksek Okulu binası tamamlanma aşamasında bulunuyor. Rektörlük binasının inşası ise sürüyor.


Hürriyet





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....




Toplu Konut idaresi (TOKÎ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Beykoz'da inşa edilecek 'Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü' ihalesi ikinci oturumunun yarın yapılacağını açıkladı. Turan, l'inci etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi' ihalesi kapsamında Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, laboratuvar, derslikler ve Sosyal tesislerin inşa edileceğini söyledi. Kültürel işbirliği Türkiye ile Almanya arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2010'da kurulan Türk-Alman Üniversitesi, faaliyetlerini Beykoz'da 120 bin metrekarelik alan üzerinde TOKİ'nin inşa edeceği yeni kampüsünde sürdürecek. Üniversite, Türkiye ve Almanya'nın yükseköğretim alanındaki başarılarını ve kazanımlarını birleştirerek, iki ülke arasındaki bilimsel, iktisadi ve kültürel işbirliğine katkı sağlayacak. Değişimlere açık yerleşke Ergün Turan, üniversite kampüsünün ikinci aşamasında ise iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Kültür-Sosyal Bilimler Fakültesi gibi bölümlerin inşa edileceğini söyledi. Turan, "Kampüsün tasarımında; eğitimin sadece bilimsel araştırma alanlarında değil, kampüsün her alanında devam edebileceği, farklı kültürleri bir araya getirecek, değişimlere açık bir yerleşke inşası hedeflendi" dedi. Türk-Alman Üniversitesi, faaliyetlerini Beykoz'da 120 bin metrekarelik alanda kurulacak yeni kampüsünde sürdürecek.

YEŞİL DOKU KORUNDU
Ergün Turan, "Üniversite yerleşkesi araziye uyumlu olarak çizgisel ve yürünebilir, ulaşılabilirlik ölçütlerine uygun kurgulandı. Motorlu araç trafiği, yaya trafiğinden ayrıldı ve araçların sadece arazi sınırında oluşturulan çevre yolundan yerleşke alanına ulaşımı sağlandı. Mevcut yeşil dokunun korunması, arazi ve iklime uyumlu yerleşim dikkate alındı. Binalar doğal dokuyu bozmayacak şekilde tasarlandı" dedi.


Posta


Haber Yeni Akit'te şöyle yer aldı;

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ tarafından inşa edilecek Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü ihalesinin ikinci oturumunun 25 Ocak’ta yapılacağını açıkladı. Türkiye ile Almanya arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2010 yılında kurulan Türk-Alman Üniversitesi, faaliyetlerini İstanbul’un Beykoz ilçesinde yaklaşık 120 bin metrekarelik alan üzerinde TOKİ’nin inşa edeceği yeni kampüsünde sürdürecek. 


Yeni Akit






Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Türkiye ile Almanya arasındaki anlaşma ile 2010'da kurulan Türk-Alman Üniversitesi Kampiisünü TOKİ inşa edecek Fakültesi, Eğitim Merkezi Alman Üniversitesi, faaliyetlerini istanbul Beykoz'da 120 bin metrekarelik alanda TOKİ'nin inşa edeceği yeni kampüsünde sürdürecek. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "1. etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi" ihalesi kapsamında; Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi,Eğitim Merkezi Laboratuvarlar, A ve B blok derslik binası, genel bilgisayar mekânları, kütüphane, kafe ve yemekhane, misafirhane inşaatlarının yer aldığını açıkladı. İkinci aşamada ise iktisadi ve İdai Bilimler, Hukuk, Sosyal Bilimler, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kongre Merkezi ve Bilgi İşlem Merkezi ile spor tesisleri inşa edilecek. 


Taraf

Haber Vahdet gazetesinde şöyle yer aldı;

Türk-Alman Üniversitesi kampüsünü TOKİ yapacak!


Beykoz'da 120 dönüme kurulacak "Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü" TOKİ tarafından inşa edilecek. İhalenin ikinci oturumu 25 Ocak 2016 tarihinde yapılacak. 

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "1. etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi" ihalesi kapsamında; Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Eğitim ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları, A blok derslik binası, B blok derslik binası, genel bilgisayar mekânları, kütüphane, kafe ve yemekhane, misafirhane inşaatlarının yer aldığını açıkladı. 
Üniversite kampüsünün ikinci aşamasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Kültür/Sosyal Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kongre Merkezi ve Bilgi İşlem Merkezi ile spor tesisleri inşa edilecek. Kampüs inşaatı çerçevesinde daha önce Üniversite tarafından yapımı başlayan Yabancı Diller Yüksek Okulu binası tamamlanma aşamasında bulunuyor. Rektörlük binasının inşası ise sürüyor. 

DOĞAL DOKUYA ZARAR VERMEYECEK


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Kampüsün tasarımında; eğitimin sadece bilimsel araştırma alanlarında değil, doğrudan ve dolaylı olarak kampüsün her alanında devam edebileceği, farklı kültürleri bir araya getirecek, değişim lere açık ve uzun süre yasayabilecek bir yerleş ke inşa edilmesi hedeflendi." dedi. Yapıların kurgularında esneklik ve fonksiyonellik ön plana alındı. Binalar doğal dokuyu bozmayacak şekilde tasarlanırken, yapılarda mümkün olduğu ölçülerde doğal malzemeler kullanılması planlandı. 
Arazinin yakınında tarihi bir köşk olduğu için bütün cepheler Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı.

Vahdet


Haber Hürses'te şöyle yer aldı;

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul’un Beykoz ilçesinde inşa edecekleri ‘Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü’ ihalesi ikinci oturumunun 25 Ocak 2016 tarihinde yapılacağını açıkladı.

TOKİ Başkanı ihale kapsamında, Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar, derslik binaları ile sosyal tesislerin inşa edileceğini söyledi.


Hürses


Geri Dön