26 / 04 / 2024

TOKİ Türkiye'nin küresel bir markası oldu!

TOKİ Türkiye'nin küresel bir markası oldu!

Ülkemizin en başarılı kurumları arasında TOKİ ilk sıralarda geliyor.TOKİ ülkemizin küresel bir markası oldu.Gerçekten THY nasıl bir dünya markası ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’da yaptığı konut projeleri ile dünyada adını duyurmaya başladı.



Ülkemizin en başarılı kurumları arasında  TOKİ  ilk sıralarda geliyor. TOKİ ülkemizin küresel bir markası oldu.Gerçekten THY nasıl bir dünya markası ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’da yaptığı konut projeleri ile dünyada adını duyurmaya başladı.


Birçok devlet, başarının sırrını öğrenmek için ülkemize geliyor. Geçen günlerde ulusal bir gazetenin düzenlediği 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Kentler Kurultayı' yapıldı. Hızlı ve çarpık kentleşen, aynı zamanda önemli bölümü deprem kuşağında olan Türkiye'nin en acil ihtiyaçları masaya yatırıldı. 


Akıllı Şehirler Kurultayı"nda hayata dair her şey vardı... İnsan... Mekân... Refah... Ortak yaşam... Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada bir cümle ile Türkiye gerçeğini vurguladı : 'Ülkemizde yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut var'diyerek kentsel dönüşümü "medeniyet projesi" olarak tanımladı. Kentsel dönüşümün lokomotifi 'TOKİ' kurultaya damgasını vurdu.TOKİ'nin kurulduğu 1984'ten 2002'ye kadar 19 bin konut üretebilirken; 2003-2015 arasında 710 bin konutu tamamlaması başlı başına bir başarı öyküsü... TOKİ 'nın bir başka başarı öyküsü de Van Depreminde , 300 günde 15 bin 341 yeni konutu yaparak kırdığı rekor ...Yeniden Van'ın inşa edilmesi...Unutmadan devletin Van' a aktardığı kaynak 5 milyar lira... Şimdi TOKİ her yerde...Her keseye uygun konutlar...Kamu kurumları yapımı...Tarihi eserler resterasyonu...Sosyal ve spor tesisleri... İnşaat sektöründe TOKİ bir dünya markası...Devletin gülen yüzü..


Emin Güven/Maraş Manşet


Geri Dön