28 / 03 / 2024

TOKİ Uşak ve Manisa'da 5 bin 500 konut yapıyor!

TOKİ Uşak ve Manisa'da 5 bin 500 konut yapıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Manisa'da yapılacak 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabı için ihaleye çıkacak.



Uşak'ta yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi ile kente bin 51 konut kazandırılacak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak'ta yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi şantiyesinde incelemelerde bulundu. 



Turan, "Türkiye'nin örnek projesini beklenilenden önce bitirerek Uşak'm vizyonunu değiştireceğiz" derken, emekliler için de "kolayca ev sahibi olmaları için gerekenler yapılıyor" diyerek müjde verdi. Uşak Belediyesi işbirliğinde yapımı devam eden ve 450 milyon liraya malolacak proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacak. Ayrıca Belediye hizmet binası ve Defterdarlık binaları da alana taşınacak. 



25 BİN KİŞİ YAŞAYACAK 

Turan'a ziyaretinde eşlik eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Uşak'm yeni merkezini  TOKİ  işbirliğiyle yapıyoruz. Projemizin başlamasının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen çok önemli mesafeler kat ettik. Burada sanayi alanından konut ve ticariye dönüşüm ve yatay mimari açısından güzel bir çalışma yapılıyor. Proje Türkiye'ye damga vuracak emsalde bir proje" diye konuştu. 



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa'da Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Akgedik Mahallesi'nde yapılacak 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabı olan bin 158 konutun ihalesine de, 30 Eylül günü çıkılacağını söyledi. 



Manisa'nın Soma ve Salihli ilçelerinde yapımı süren TOKİ inşaatlarını inceleyen Turan, daha sonra 5 bin gaevam .eden] groje, e kehte)yenilbir çehre ^kazandıracak. 

500 konutun yapılacağı Yunusemre ilçesine geçti. Turan, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte konutların yapılacağı Akgedik Mahallesi'ndeki alanda incelemelerde bulundu. 



2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK 

TOKİ Başkanı Turan, "Yunusemre Belediyesi ve bizler bu proje üzerinde çok ciddi bir çalışma yürüttük. Sıradan konutlar değil, yeni bir şehir inşa etmenin bilinciyle hareket ettik. Projenin tüm etaplarının ihalesi 5-6 ay içerisinde tamamlanacak. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 20-25 bin kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşturacağız" diye konuştu. Başkan Çerçi (sağda), Turan'a, Manisa'nın yöresel ürünlerinden bir sepet takdim etti.



Habertürk Egeli


Geri Dön