19 / 04 / 2024

TOKİ vaadiyle üye toplayan Türkiye Emekliler Derneği'ne suç duyurusu!

TOKİ vaadiyle üye toplayan Türkiye Emekliler Derneği'ne suç duyurusu!

İMBED Başkanı Öz, TOKİ tarafından ucuz konut verileceği vaadiyle üye toplayan Türkiye Emekliler Derneği hakkında suç duyurusunda bulundu. Hamdi Öz, TOKİ'den emekliye ucuz konut vaadinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.



Hükümetin emeklilere ayda 350 lira taksitle  TOKİ  konutu vereceğine ilişkin vaadi, emekli dernekleri arasında "emekli avı"na dönüştü. Ucuz konut hayaline kapılan emekliler evi alamadıkları gibi 24 lira üyelik aidatı ödemek zorunda kaldı. 


İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Demeği (İMBED) Başkam Hamdi Öz, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına 10 milyon emekliyi yakından ilgilendiren ilginç bir suç duyurusunda bulundu. Hamdi Öz, suç duyurusu dilekçesinde, rakip emekli derneği olan Türkiye Emekliler Demeği'nin (TÜED) Eyüp, Avcılar ve Bakırköy şubelerinin kendilerine üye olacak emeklilere TOKİ tarafından ucuz konut verileceği yönünde doğru olmayan reklam ve duyuru yapıp emeklileri kandırdığı şikayetinde bulundu. Hamdi Öz dilekçesinde, bu ilanlara kanan çok sayıda üyesinin istifa edip rakip derneğe üye olduğunu belirtip, haksız menfaat sağlandığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. 


700 BİN EMEKLİ KANDI 

Konuya ilişkin SÖZCÜ'ye bilgi veren Hamdi Öz, TOKİ'nin sınırlı sayıda emekliye vadettiği taksitli konutlardan yararlanmak için emekli derneklerine üyelik şartı olmadığım, TÜED'in bazı şubelerinin bu gerçeği gizleyip emeklileri kandırdığım savundu. TÜED'in TOKİ'den konut alma hayaliyle üye olan emeklilerin TC numaralarını SGK'ya bildirip 24'er lirayı aylıklarından kestirdiğini iddia eden Öz, "Doğru olmayan ilan ve reklamlara kanan çok sayıda üyemiz bizim dernekten ayrılıp o derneğe üye oldu. Bu derneğin bir ayda 700 bin emekliyi TOKİ konutu vaadiyle kandırıp üye yaptığı ve aidat topladığı bilgileri geliyor" dedi. 


EMEKLİYE BORDRO VERİLMELİ 

Hamdi Öz, söz konusu derneğin emeklilerden kestiği 24 lira üye aidatım zamanlama olarak geçtiğimiz ocak ayında yaptığım, böylece aidat kesintisiyle yeni yıl zammının birbirine karıştığını söyledi. Emeklilere bordro verilmediği için aylıklarına gelen zam ve kesintileri kolay takip edemediğini belirten Öz, "Ocak ayında 100 lira seyyanen zam ve yüzdelik enflasyon zammı birlikte verildi. Aidat kesintileri ve sağlık kesintileri de yapıldığı için emeklilerimizin neredeyse tamamı ne kadar zam aldığım dahi hesaplayamadı. Aidat kesintisi de bu kargaşada anlaşılamadı. Kesinti ve zamların kolay takibi için emekliye de bordro verilmesini istiyoruz" diye konuştu. 


İMBED Başkanı Hamdi Öz, bazı emekli derneklerinin üye sayılarım artırmak amacıyla kullandığı TOKİ'den emekliye ucuz konut vaadinin gerçeği yansıtmadığım söyledi. TOKİ'nin 350 lira taksitle her emekliye konut vermediğini ifade eden Öz, "Emekliye ayrıldığı söylenen yüzde 25 oranındaki ucuz konut kontenjanının yüzde 10'u şehit dul ve yetimi olan emeklilere, yüzde 10'u engelli emeklilere, yüzde 5'i yoksul emeklilere ayrılmış. Her isteyen emeklinin ucuz konut alması mümkün değil" şeklinde konuştu. 


Sözcü


Geri Dön