23 / 04 / 2024

TOKİ ve Kargı Belediyesi'nden TOKİ Kargı Konutları!

TOKİ ve Kargı Belediyesi'nden TOKİ Kargı Konutları!

Çorum'un Kargı İlçesi'nde TOKİ konutları için start verildi ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. Konutlar Kargı Belediyesi ve TOKİ ortaklığında inşa edilecek..



Çorum'un Kargı İlçesi'nde  TOKİ  konutları için start verildi ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. 

Kargı Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) işbirliği ile yapılacak olan 150 dairelik toplu konut projesinin başvuruları başlıyor. Alt gelir grubu ve Sosyal konut olmak üzere 2 ayrı seçenekle satışa sunulacak dairelerde. Alt gelir grubu kategorisinde yer alacak daireler 2 oda 1 salon, sosyal konut kategorisinde yer alan daireler ise 3 oda 1 salondan oluşan iki seçenekle satışa sunulacak. 


2+ 1 daireler 80-85 m2 tahmini satış bedeli ise 80 bin ile 85 bin arasında satışa sunulması düşünülürken. 3+1 daireler ise 115 m2 ve 130 m2 olmak üzere iki seçenekle satışa çıkacak. 115 m2 büyüklüğündeki dairelerin tahmini fiyatı 100 bin ile 115 bin arasında olması beklenirken. 130 m2 büyüklüğündeki dairelerin fiyatının ise 115 bin ile 130 bin arasında olması bekleniyor. Alt gelir grubu daireleri satın almak için başvuru sahibinin 25 yaş ve üzerinde olması. hane halkı aylık gelirinin 2 bin 600 lira veya altında olması, konut uygulamasının yapılacağı yerleşim biriminde en az bir yıl ikamet ediyor olması veya uygulama yapılan ilçe nüfusuna kayıtlı olma şartları aranacak ve başvuru sırasında bu şartları sağladığına dair belgeler ibraz etmesi istenecek. Alt gelir gurubunda yer alan dairelerden almak isteyenler konut bedelinin % 12si peşinat(4 bin lira) ödemeli 180 ay(15yıl) vadeli satılacak. İlk taksit ödemesi konut teslimini takip eden aydan itibaren başlayacak. 

Sosyal konutlar için ise konut bedelinin %15 peşinat (6 bin başvuru sırasında) ödemeli, 120 ay(lOyıl) vadeli satılacak. İlk taksit ödemesi Gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanmasını takip eden 4. aydan itibaren başlatılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, 

'Milletvekillerimizin desteği ve katılımlarıyla Toplu Konut İdaresi yetkilisi Ayhan Karaca ile görüşmemiz neticesinde Kargı ilçemize Toplu Konut İdaresi(TOKİ) gelecek olup. ilk aşamada 150 adet konut yapılacaktır. Bu nedenle vekillerimiz ve Toplu Konut İdaresi yetkilisi Ayhan Karaca beye desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" dedi. Başkan Şen. dairelere olan talebin devam etmesi halinde 2. Etap içinde çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.


Geri Dön