18 / 04 / 2024

TOKİ ve KİPTAŞ konut sakinleri eylem yaptı!

 TOKİ ve KİPTAŞ konut sakinleri eylem yaptı!

İstanbul Hadımköy TOKİ ve KİPTAŞ konutlarında oturanlariçin 24 saat sağlık hizmeti verecek bir merkez olmayınca eylem yaptılar



Eylemde bir araya gelen site sakinleri, sağlık problemimiz ciddi bir problemdir. Doktor, hemşire, poliklinik istiyoruz diyerek yetkililere seslendiler.


Yaklaşık 18 bin kişinin bu bölgede yaşadığını ve sağlık hizmeti verecek bir merkezin olmadığını söylerken en yakın devlet hastanesi Arnavutköy Devlet Hastanesi olduğunu belirttiler. 


Hadımköy merkezde sadece bişr sağlık ocağı var o da sadece gündüz çalışıyor. Gece çevrede hastalanan, acil bir müdehale gerektiren hastalar çaresiz sabahı bekliyor. Bölgeye en yakın sağlık merkezi 15-20 kilometrede dolayısıyla hastaneye gidebilmek için aracı olana racıyla aracı olmayan ise taksiyle gitmek zorunda kalıyor. 



Eylem yapan site sakinleri, sağlıktan sonra ulaşım problemlerimiz var diyerek işlerimize gidebilmek için 3-4 saat yol çektiklerini belirttiler. İETT seferlerinin artmasını, TEM bağlantılarına duraklar konulmasını talep ederken çok kereler dilekçeler yazdık ama geri dönüşler gerçekleşmedi, yapılan konutlar boş değil bizi düşünsünler diye konuşan site sakinleri daha sonra evlerine dağıldılar.


Zaman


Geri Dön