19 / 04 / 2024

TOKİ Vezirköprü'ye giriyor!

TOKİ Vezirköprü'ye giriyor!

İlçeye TOKİ’nin girmesi için çalıştıklarını kaydeden Başkan Edis, “İlçemizde kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarımıza hız verdik ve bunun ilk adımını Nalbantlı bölgesinde atmayı hedefliyoruz" dedi



Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçede şehirleşmenin gelişmesi için  TOKİ  ile görüştüklerini ve en kısa zamanda sonuç alacaklarını söyledi 


Toplu Konut İdaresi ile görüşmeler yaptıklarını ve ilçeye TOKİ’nin girmesi için çalıştıklarını kaydeden Başkan Edis, “İlçemizde kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarımıza hız verdik ve bunun ilk adımını Nalbantlı bölgesinde atmayı hedefliyoruz. Bunun içinde TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.


ACİLİYETİ VAR

Nalbantlı bölgesinin kentsel dönüşümde aciliyeti olduğunu ve bölgenin çok sıkıntılı olduğunu dile getiren Başkan Edis, “Nalbantlı bölgemiz maalesef sıkıntılı bir bölge. O bölgemiz için özel müteşebbisin girmesi mümkün değil. Çünkü yer sıkıntılı, alt yapı zayıf, sosyal çevre olarak sıkıntı, ortak kullanım alanları yok. Yangın olduğunda dahi itfaiye girmekte dahi zorlanıyor. Kentleşmenin modernleşmenin amacı insanların önünü açmak” diye konuştu.


İLK ADIM NALBANTLI

Nalbantlı’da ilk adımı attıktan sonra diğer bölgelerin önünü açacaklarını ifade eden Başkan Edis, “Nalbantlı Bölgesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 788 dairelik konut yapılması için girişimlere başladık. TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. O bölgemiz birinci derecede kentsel dönüşüme ve gelişime ihtiyacı olan bir bölgemiz. O bölgemizin ardından İlçemizin diğer bölgelerinde de TOKİ konutlarının yapılmasına öncülük yapmış olacağız” diye belirtti.


VEZİRKÖPRÜ ATAĞA GEÇTİ

Göl sebze pazarına 52 iş yeri yapıldığını ve şubat ayının son gününe doğru hizmete açacaklarını söyleyen Başkan Edis, “Bölgenin bir numarasına olacağına inandığımız mezbahanenin inşaatı devam ediyor. Galericiler sitemizi, küçük sanayi sitesini ve besi ahırlarını şehir dışına taşıma projemiz var. Ayrıca, 4 etaptaki sokak sağlıklaştırma projemizin ihalesine çıkacağız. Vezirköprü atağa geçti ve önünü açmak için sürekli çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



Gazete Gerçek


Geri Dön