23 / 04 / 2024

TOKİ yakın gelecekte kalitesiyle anılan bir kurum olacak!

TOKİ yakın gelecekte kalitesiyle anılan bir kurum olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Kur, 2.70-2.75 seviyelerinde dengelenirse bunun yüzde 2-3 mertebesinde konut fiyatlarına yansıması olacaktır" dedi.



Dolardaki yükselişin konut fiyatlarına yansımasına ilişkin görüşlerini aktaran Turan, şunları söyledi: "Piyasadaki her bir hareketin maliyetlerimize yansıması olacaktır. Biz bu yıl 50 bin konutu aşmayı düşünüyoruz. Şu ana kadar 16-17 bin konutun ihalesini yaptık. Şu anda bir 'S.O.S'görmüyoruz. Piyasa kendini regüle edecek düzeyde. Kur, 2.702.75 seviyelerinde dengelenirse bunun yüzde 2-3 mertebesinde konut fiyatlarına yansıması olacaktır." Turan, 1-2 ay önce yaptıkları taksit ödeme indiriminden 33 bin vatandaşın yararlandığını belirterek, "Bu yaklaşık 1.5 milyar lira... Bu paranın 750-760 milyon lirası kredi kullanılmadan vatandaşın yastık altı parasından ödendi" dedi. 



TOKİ'nin segmentinde alt ve orta gelir grubunda bir balon değil talep patlaması olduğunu belirten Turan, bu konutları satışa sunduklarında konut sayısının kat kat üzerinde taleple karşılaştıklarını anlattı. Kalite ve işçilik konularında ciddi disiplinler geliştirdiklerini de belirten Turan, "TOKİ yakın gelecekte kalitesiyle anılan bir kurum olacak"dedi. 



Dünya


Geri Dön