29 / 03 / 2024

TOKİ yeniden değerleme oranları 2015!

TOKİ yeniden değerleme oranları 2015!

TOKİ geri ödemelerinde yılda iki kez değerleme oranı tespit ediliyor. Ödenecek bedeller bu oranların hesaplanması ile bulunuyor. İşte 2015 yılı ikinci altı aylık dönemde uygulanacak TOKİ yeniden değerleme oranları 2015..



TOKİ yeniden değerleme oranları 2015!

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan dar gelire sahip kesimler mesken sahibi olabiliyor. Bu evler için aranan koşulları taşımak ve başvuru sürecini eksiksiz tamamlamak gerekiyor.


Gerçekleşen kura sonucunda ev sahibi olan kimselerin ilk merak ettiği, geri ödemelerin nasıl yapılacağı ve ne zaman başlayacağı oluyor.


TOKİ geri ödemelerinde yılda iki kez değerleme oranı tespit ediliyor. Ödenecek bedeller bu oranların hesaplanması ile bulunuyor.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Temmuz-Aralık 2015 yeniden değerleme oranlarını açıkladı. Buna göre, 2015 yılı ikinci altı aylık dönemde, geri ödemelere uygulanacak yeniden değerleme oranları şu şekilde sıralanıyor:


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış oranı % 3’ tür. (Kooperatifler, Kooperatif Birlikleri, Sosyal Yardımlaşma Kurumları, Belediyeler ve Yapımcılar)

 

İdare’ce inşaa ettirilen ve bir önceki altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemi) memur maaş artış oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 3’ tür.

 

İdare’ce inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile 03/04/2001 tarih ve 24362 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2001/2202 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği, T. Emlak Bankası A.Ş.’den İdaremize intikal eden projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemi) Memur maaş artış oranı, TÜFE ve Yİ-ÜFE Oranları  arasından en düşük olanı alınarak güncellenecektir. Bu oran % % 3’ tür.

 

İdare’ce satılan arsaların geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemi) Yİ-ÜFE oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 5,49’ dur.



TOKİ ev iadesi nasıl yapılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön