26 / 04 / 2024

TOKİ yerinde dönüştürecek!

TOKİ yerinde dönüştürecek!

Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümde önceliğin, yerinde dönüşüm olduğunu söyledi. Ergün, "Dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı amaçlıyoruz" dedi.



Kültürel doku korunuyor Sağlıksız, afetlere karşı riskli, köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunun, Türkiye'nin en önemli problemlerinden olduğunu belirten Toplu Konut idaresi (TOKÎ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümde önceliğin, yerinde dönüşüm Mk olduğunu söyledi. Ergün, "Dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı amaçlıyoruz" dedi. 


Marka şehirler artacak Dönüşüm projelerinin aynı zamanda devletin sosyal yükümlülüğü olduğunu dile getiren Mehmet Ergün Turan, "Bu nedenle TOKÎ, dar gelirli vatandaşları sağlıksız ve plansız gecekondulardan çıkarıp, modern konutlara sahip olabilmeleri için döıîüşüm projelerini sübvanse etmektedir. Şehirlerde yaşam kalitesinin artırılması, kültürel ve doğal çevrenin korunmasıyla önümüzdeki süreçte marka şehirlerin çoğalması sağlanacaktır" dedi. 


715 konut 115 işyeri Muş'ta uygulanacak kentsel dönüşüm alanında Hacı Şerif Cami, Ulu Cami ve bir de kilise bulunduğunu belirten Mehmet Ergün Turan, "Tarihi yapıların siluetlerinin bozulmaması amacıyla camilerin etraflarına yüksek katlı konutlar yerleştirilmedi, kilisenin çevresinde yapılaşmaya izin verilmedi" diye konuştu. Proje ile 715 konut, bir cami ve 115 işyeri inşa edilecek. Muş'ta dönüşüm kapsamında 100 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. 


Posta


Geri Dön