20 / 04 / 2024

TOKİ Yüksekova'daki 1.830 konutu yılsonu tamamlıyor!

TOKİ Yüksekova'daki 1.830 konutu yılsonu tamamlıyor!

Yüksekova'daki terör saldırılarının etkisiyle evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımı süren bin 830 konutun bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.



Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle evleri ağır hasar gören vatandaşlar için  TOKİ  tarafından yapımına başlanan bin 830 konutun yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.  Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, evleri ağır hasar gören vatandaşlara dağıtılmak üzere Esenyurt Mahallesi'nde yapımına başlanan bin 830 konut için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Yüklenici firma ekiplerinin yolların geçeceği güzergahları açarak, temel çalışmasını yaptığı belirtildi. 


ÖDEMELERE BAŞLANDI 

Sahada dolaşarak hasarlı binaları ve iş yerlerini gezdiklerini anlatan Kaymakam Kaşıkçı, "Bunları ağır hasarlı ve az hasarlı olarak ayırdık. Az hasarlı olanların bedellerini ödemeye başladık" ifadeleri ile sözlerine devam etti. Kaşıkçı ayrıca, söz konusu çalışmaların zarar tespit komisyonu tarafından yürütüldüğünü de ifade etti. 



Akşam



Geri Dön