25 / 04 / 2024

TOKİ Yunuskent kuraları Mayıs sonunda çekilecek!

TOKİ Yunuskent kuraları Mayıs sonunda çekilecek!

Manisa Yunusemre Belediyesi'nin girişimleriyle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Akgedik bölgesinde yapımına başlanan Yunuskent projesinde kura çekim tarihi belli oldu. İşte TOKİ Yunuskent kura tarihi...




Manisa Yunusemre Belediyesi'nin girişimleriyle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Akgedik bölgesinde yapımına başlanan Yunuskent projesinde kura çekim tarihi belli oldu.  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, ilk etabı bin 101 konut, 39 ticaret merkezi, bir camiden oluşacak olan toplam 5 bin 500 konutun yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Turan, 9. blokun temelini atarak, Manisalıların merakla beklediği kura çekim tarihini açıkladı. Turan, "Tam tarih vermek istemiyorum. Mayıs'ın 25'i veya 28'i olabilir. Mayıs ayının son haftasında inşallah bin 101 konutun kurasını çekmiş, hak sahiplerini belirlemiş olacağız. 2'nci etap ihalesini de önümüzdeki 7'nci aya kadar yapmış olacağız" dedi.


20 yıl vade 


Vatandaşları ev sahibi yapabilmek için çalıştıklarını dile getiren Turan, "Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan vatandaşlarımızın ekonomik durumuna göre 10, 15 ve 20 yıla varan vadelerle konut sahibi olmalarını sağlıyoruz. Manisa'da şimdiye kadar ilçeleriyle beraber 5 bin 843 konut ihale edildi. Bunların 3 bin 726'sı hak sahiplerine teslim edildi. Bunun yanında iki 300 yataklı, bir 200 yataklı, bir 75 yataklı ve bir de 25 yataklı hastane, toplam beş tane hastane ihale ettik ve bunların bir kısmı teslim edildi. Soma ve Selendi'deki hastanelerde birkaç aya kadar çok modern hastaneler olarak hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.


750 milyonluk yatırım 


Son 12 yılda TOKİ tarafından Manisa'ya yaklaşık 750 milyon liralık yatırım yapıldığını anlatan Turan, "Şu an konuştuğumuz projeyi 2017'nin 8'inci ayı gibi teslim etmiş olacağız. Önümüzdeki yılın 8 veya 9'uncu ayında burada yaşam başlamış olacak. Sadece ilk etap için bu projenin yatırım bedeli 140 milyon lira. Şu an bu ihalenin içerisinde bin 101 konut, 39 işyeri, bir cami bulunuyor. Projenin ikinci etap ihale hazırlıklarını yapıyoruz.

7'nci ay gibi burada ikinci etap ihalede yapılmış ve inşaatı başlamış olacak. Bu proje ve önümüzdeki 3-4 yıllık süreçte sadece TOKİ'nin Akgedik bölgesine yapacağı yatırımın toplam bedeli 750-800 milyon lira. Bunun doğal olarak Manisa ekonomisine katkısı olacak" dedi.




Yeni Asır




Haber Posta Manisa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ ve Yunusemre Belediyesi işbirliğiyle Akgedik bölgesinde inşa edilecek 5 bin 500 konutun ilk etabının kura tarihinin belli olduğunu açıkladı. Yapımı devam eden projenin bin 101 konutluk ilk etabında incelemelerde bulunan Turan, kuraların mayıs ayının sonunda çekileceğini söyledi. Turan, bölgede yasamın 2017 Eylül'de başlayacağını kaydetti. 




Posta Manisa




Haber Akşam Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Manisa'nın vizyonunu değiştirecek Yunuskent Projesi'ni Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'yle birlikte gezen TOKİ Başkanı Turan, "Başkanımızın gayretleri olmasaydı, bu proje hayata geçemezdi" dedi. 


Türkiye'nin en büyük 3 toplu konut projesinden biri Yunuskent'te kura tarihini TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan açıkladı. Turan, Yunusemre'nin konut sorununa çözüm olacak, 5 bin 500 konutluk Yunuskent Projesi'nin bin 101 konutluk ilk etabını yerinde inceledi. 


MODERN ŞEHİR OLACAK 


Proje hayata geçerken Akgedik Mahallesi halkını da mağdur etmeyeceklerini anlatan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Mahalle sakinlerimizle beraber Akgedik halkımızı da bu modern şehirle bütünleştireceğiz. Onlarla beraber yürüyeceğiz, bu konuda anlaşmaya vardık. Biz sözümüzün arkasındayız" diye konuştu. 


MAYISTA NETLEŞECEK 


8 bin vatandaşın merakla beklediği kura çekiminin mayıs ayı sonunda yapılacağım söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2. Etabın ihale tarihini de açıkladı. Projenin hayata geçmesinde emeğe geçen Başkan Çerçi ve ekibini kutlayan Turan, "Temmuz ayında ihale yapılmış ve inşaatı başlamış olacak. Belediye Başkanımızın gayretleri olmasaydı, bu projenin hayata geçmesi mümkün olmazdı" dedi. 




Akşam Ege


Geri Dön