20 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yüzde 20 indirim kampanyası bugün başladı. TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından 175 bin alıcı yararlanacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yüzde 20 indirim kampanyası bugün başladı.  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için yoğun talep alındığını dile getirdi.


Geçen yıl uygulamaya koydulan yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın faydalandığını aktaran Ergün Turan, bugün başlayan indirim kampanyasından ise yaklaşık 175 bin kişinin yararlanabileceğini bildirdi. 


TOKİ yüzde 20 indiriminden, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.


İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. 


 "Son başvuru 30 Eylül"

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 22 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

'FAİZLER İNMELİ'

Turan, "Bu yıl uygulamaya koyduğumuz indirim kampanyamızdan beklentilerimiz  için iki şey çok önemlidir.  Birinci moral motivasyon çok önemli. Bir diğeri ise  bankaların faizinin belli oranda olması gerekir. Bir hafta önce banka faizleri  yüzde 1,06 civarındaydı. Bu faizlerin düşmesi gerekir. Bankalar geçen hafta  itibarıyla oran verdi. Bu önemli bir adımdır ama faizlerin 120 ayda da yüzde 0,90  civarına gelmesi gerek. Vatandaşlarımızla diyalog içerisinde ve kamu biriminin başında birisi  olarak banka genel müdürlerimizden de yönetim kurullarından da isteğimizdir. Bu  zor günlerde vatandaşlarımızın yararı için faizlerin en azından 120 ayda yüzde  0,90'ın altına gelmesi gerekir."  

TOKİ'nin indirim kampanyası için bankalar ve kredi koşulları şöyle:


Halk Bankası

Vade (Ay)         1-24-25-48-49-60-61-120

Faiz Oranı (%)  0,80 0,89 0,90 0,95

Tahsis Ücreti   Yok


Ziraat Bankası

Vade (Ay)          1-24-25-48-49-60-61-120

Faiz Oranı (%)  0,80 0,89 0,90 0,95

Tahsis Ücreti   Yok


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com



Haber Milliyet/Uzmanpara'da şöyle yer aldı


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 30 Eylül'de sona erecek kampanyadan 175 bin vatandaşın yararlanabileceğini söyledi.


Turan, indirim kampanyası kapsamında 113 bin 85 alıcıyı konut ve iş yeri sahibi yaptıklarını, bunların TOKİ'ye toplam 4 milyar 427 milyon lira ödediğini kaydetti.


Geçen yıl uygulamaya koydukları yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın faydalandığını aktaran Turan, Pazartesi günü başlatacakları indirim kampanyasından ise yaklaşık 175 bin kişinin yararlanabileceğini bildirdi.


SON BAŞVURU 30 EYLÜL


Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinden yoğun talep geldiğini ifade etti.


Talepler üzerine her yıl olduğu gibi bu yıl da borcunu ödeyerek tapusunu almak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası düzenlediklerini anlatan Turan, söz konusu kampanyaya başvuruların Pazartesi başlayacağını söyledi.


Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 22 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini dile getirerek, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak." dedi.


İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi." diye konuştu.


FAİZLER İNMELİ


Turan, geçen yıl yapılan indirim kampanyasında kapatılan 1,4 milyar borcun yaklaşık 710 milyon lirasının yastık altından çıktığını belirterek, bu yıl ki kampanyaya dair beklentilerine yönelik şunları söyledi:


Bu yıl uygulamaya koyduğumuz indirim kampanyamızdan beklentilerimiz için iki şey çok önemlidir. Birinci moral motivasyon çok önemli. Bir diğeri ise bankaların faizinin belli oranda olması gerekir. Bir hafta önce banka faizleri yüzde 1,06 civarındaydı. Bu faizlerin düşmesi gerekir. Bankalar geçen hafta itibarıyla oran verdi. Bu önemli bir adımdır ama faizlerin 120 ayda da yüzde 0,90 civarına gelmesi gerek.


Vatandaşlarımızla diyalog içerisinde ve kamu biriminin başında birisi olarak banka genel müdürlerimizden de yönetim kurullarından da isteğimizdir. Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yararı için faizlerin en azından 120 ayda yüzde 0,90'ın altına gelmesi gerekir."


Milliyet/Uzmanpara





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ'den 100 binlerce ev sahibine müjdeli haber. Düzenlenen indirim kampanyasıyla TOKİ'den daha önce ev ya da işyeri alanlar bugünden itibaren 30 Eylül'e kadar borcunu kapatırsa yüzde 20 avantaj yakalayacak.



175 BİN KİŞİ YARARLANACAK 


Bugüne kadar yaptıkları indirim kampanyası kapsamında 113 bin 85 alıcıyı konut ve işyeri sahibi yaptıklarını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, bunların TOKÎ'ye toplam 4 milyar 427 milyon lira ödediğini kaydetti. Geçen yıl uygulamaya koydukları yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın faydalandığını aktaran Turan, bugün başlatacakları indirim kampanyasından ise yaklaşık 175 bin kişinin' yararlanabileceğini bildirdi. 


Başvuru bankalara 


Borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri sahiplerinin yoğun talebi üzerine bu kampanyayı düzenlediklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanyadan yararlanmak isteyenlerin kredi kullandıkları bankalara 30 Eylül'e kadar başvurmaları gerektiğini söyledi. Turan, bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında sözkonusu indirim oranından yararlanılmasının mümkün olamayacağını da ifade etti. 


Borcu olmayan faydalanacak 


TOKİ aracılığıyla konut ve iş yeri alanların başvuru tarihi itibarıyla aidat, Emlak Vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Ergün Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi" dedi. 


'Faizler daha da inmeli' 


Geçen yılki indirim kampanyasında kapatılan 1.4 milyar borcun yaklaşık 710 milyon lirasının yastık altından çıktığını belirten Turan, şunları söyledi: "Bankaların faizinin belli oranda olması gerekir. Bir hafta önce banka faizleri yüzde 1.06 civarındaydı. Faizlerin düşmesi gerekir. Bankalar geçen hafta itibarıyla oran verdi. Bu önemli bir adım ama faizlerin 120 ayda da yüzde 0.90 civarına gelmesi gerekir.''



Posta


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


15 Temmuz sonrası konutta “tarihi kampanya” ile başlayan hareketlilik, TOKİ’nin indirim seferberliğiyle ivmesini artıracak.


Emlak konut GYO ve GYODER kampanyaları darbe girişiminin hemen ardından hem firmalara hem de vatandaşa nefes aldırmaya devam ederken, TOKİ’nin geleneksel “borcunu erken kapatana yüzde 20 indirim” kampanyası başladı. İki fırsat paketinin aynı döneme denk gelmesiyle satışların hızla artması bekleniyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, indirim kampanyasıyla 113 bin alıcıyı konut ve işyeri sahibi yaptıklarını, bunların TOKİ’ye toplam 4.4 milyar lira ödediğini kaydetti. Dün başlayan kampanyadan yaklaşık 175 bin kişinin yararlanabileceğini bildirildi.


İşte şartları...


Talepler üzerine indirim kampanyası düzenlediklerini anlatan Turan, başvuruların 22 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve işyeri alıcılarının, başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. 

Kampanyadan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve işyerleri sahipleri yararlanabiliyor. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.



TOKi’nin kampanyasındaki kredilerin faiz oranları


                             1-24 ay    25-48 ay    49-60 ay    61-120 ay

Ziraat Bankası (%)    0.80    0.89    0.90    0.95

Halk Bankası (%)      0.80    0.89    0.90    0.95


Milliyet


Geri Dön