29 / 03 / 2024

TOKİ Zonguldak Saltukova evleri için son kayıt 19 Şubat!

TOKİ Zonguldak Saltukova evleri için son kayıt 19 Şubat!

Saltukova Beldesi'nde kurası çekilen TOKİ binaları için sözleşme imzalarında son tarih 19 şubat



Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesinde kurası çekilen  TOKİ  binalarında hak sahibi olanlar için sözleşme imzalanması için başlatılan kesin kayıtların 15/16/17/18 ve 19 Şubat 2010 tarihlerinde sona ereceği bildirildi.

Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, TOKİ ve Saltukova Belediyesi işbirliği ile beldede yapımı tamamlanmak üzere olan 120 konut ve Ticaret Merkezi' için kura çekimlerinin Ocak 2010 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, kura çekimi sonucu hak sahibi olan vatandaşların sözleşme yapmaya davet edildiği kaydetti. Düzlü, toplam bedeli 77.000TL ile 92.000TL arasında değişen K tipi olarak belirtilen 3+1 konutlar için 15 Şubat tarihinde kesin kayıtların tamamlanarak, sözleşmelerin imzalanacağını kaydederken, bu konutlar için gerekli olan 11 bin .600 TL ile 13 bin TL arasında değişen peşinatların ise Ziraat Bankası Saltukova Şubesi'ne ödenmesi gerektiğini ifade etti. Kayıt esnasında yatırılan 3.000 TL'nin ise peşinatlardan düşüleceğini belirten Başkan Düzlü, diğer ev tipleri ve ödemeleri hakkında şu bilgileri verdi:

“F tipi dediğimiz 2+1 konutlar için ise 6 bin 900TL ile 8 bin 900 TL arasında peşinatların yine Ziraat Bankası'na ödenmesi gerekiyor. 16-19 şubat tarihleri arasında F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7 ve F8 bloklardaki hak kesin kayıtları yapılacağı belirtildi. Bu konutlarda da 2.000TL kayıt ücreti peşinatlardan düşülerek kalan tutarı yatırılacağı belirtildi. F1 ve F2 Bloklardaki hak sahipleri 16 Şubat 2010 F3 ve F4 bloklarındaki hak sahipleri 16-19 Şubat tarihleri arasında resmi sözleşmelerini imzalayarak, kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Kesin kayıt yaptırarak sözleşme imzalama işlemlerini yapmayanların yatırmış oldukları kayıt ücretleri hak sahiplerine iade edilmeyecektir. Kesin kayıt yaptırılmayan konutlar için belediyemiz tarafından yeniden müracaatlar alınacaktır.”

KONUTLARA YOĞUN İLGİ

Henüz hak sahibi bulunmayan 27 daire için ise 70 müracaatın olduğunu vurgulayan Başkanı Adil Düzlü, müracaatların daha da artması durumunda ise 200 konutluk yeni binaların yapımı planlanacağını ifade etti. Bitme aşamasına gelen konutlar ile gerek halinde yapılacak diğer konutların da havaalanın karşısında olduğunu belirten Başkan Düzlü, “Şu an boş bulunan F tipi 2+1 tür konutlarda 11 daire ve K tipi 3+1 türlerde 16 daire olmak üzere toplam 27 konut için yaklaşık 70 vatandaşımız belediyemize müracaat etti.. Bu konutların kesin kayıt işlemleri de tamamlanınca, talebin devam etmesi halinde 200 konut yapımına daha başlamayı planlamaktayız. Bunun için her türlü hazırlığımız mevcuttur. 200 konut daha yapılacak arsa ve planlamalar hazır durumda beklemekteyiz. Saltukova Beldesinde Havaalanı karşısında, her türlü altyapısı tamamlanmış olan, oldukça güzel bir konumda olan planlı arsalarla amacımız modern bir yerleşim yeri oluşturmaktır. Bu bizim en büyük hayalimizdir. Bu bölge modern şehircilik ve estetik açısından ilimizin en önemli yerleşim yeri olacaktır. Konutların zemin artı 2 kat olması, blokların arasında önemli ölçüde mesafe olması, yeni zemin katsayısı açısından ferah bir yerleşimi bulunması nedeniyle burada yaşayacakları hayli memnun edecektir. Bu sebeple şu an beldemizde ikamet eden veya gelecekte beldemizde yaşamayı tercih etmek isteyen tüm Zonguldaklı vatandaşlarımızı yapılması planlanan 200 konuta müracaat için belediyemize bekliyoruz” dedi.
Sabah/Emlak

Geri Dön