29 / 03 / 2024

TOKİ'nin Manisa konutları için 3 gün önceden kuyruğa girdiler, yoklama alıyorlar!

TOKİ'nin Manisa konutları için 3 gün önceden kuyruğa girdiler, yoklama alıyorlar!

Manisa'da TOKİ tarafından alt gelir grubu için yaptırılan ve 28 Mayıs'tan itibaren açık yöntemle satışa sunulacak 10 konut için vatandaşlar, başvurunun yapılacağı banka şubesi önünde sıraya girmeye başladı



Manisa'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubuna yönelik daha önce yaptırılan ve halen sahiplendirilmeyen 10 konutun, 28 Mayıs ve 29 Haziran arasında yapılacak başvuru sırasına göre satılacağı bildirildi. Bunun üzerine vatandaşlar, başvuruların kabul edileceği banka şubesi önünde bugünden sıra oluşturdu.


TOKİ'nin satış ilanıyla ilgilenen vatandaşlar, dün mesai bitiminden itibaren banka önünde sıraya girdi. Yakınları ile nöbetleşerek bekleyen vatandaşlar, 28 Mayıs'ta başvurusunu yapacak. 


Manisa merkezde ''TOKİ-3 Konutları'' adıyla yaptırılan ve alt gelir grubuna yönelik olarak daha önce kura ile satışı gerçekleşmeyen 3'ü 85, 7'si de 75 metrekare büyüklüğündeki 10 adet konut, 28 Mayıs-29 Haziran arasında Halk Bankası Manisa Şubesi'ne yapılacak başvuru sırası esas alınarak açık yöntemle satılacak. 


TOKİ, vatandaşlara yüzde 12'si peşin ve 180 ay vadeli olarak toplam 64 bin 376 ile 82 bin 914 lira arasında değişen fiyatlarla konut sahibi olabilme fırsatı sunuyor. 


''Yarım saatte bir yoklama alıyorlar''


Konut sahibi olabilmek için banka önünde bekleyen vatandaşlar, kendi aralarında geliştirdikleri yöntemle sırada kendisi ya da bir vekili durmayan kişinin, sonradan hak iddia edememesi için banka kapısına astıkları imza föyü ile yarım saatte bir yoklama alıyor. 


Banka önündeki konut sırasında ilk 10 içerisinde yer alan vatandaşlardan Güler Yalçınkaya, konut almak için eşinin adıyla sıraya girdiklerini söyledi. Yalçınkaya sıradaki yerlerini kaybetmemek için pazartesi gününe kadar vardiyalı olarak gece gündüz nöbet tutacaklarını söyledi. 


Sıra bekleyenlerden Halis Akyel ise ev sahibi olmak isteyen kızı ve damadı için sabah saatlerinde nöbeti devraldığını, akşam üzeri nöbeti yeniden damadına teslim edeceğini belirtti. Akyel, evlatlarının ev sahibi olmaları için tüm hafta sonu vardiyalı olarak nöbete kalacaklarını kaydetti.


AA


Geri Dön