29 / 03 / 2024

TOKİ'de hedef alt gelir grubu!

TOKİ'de hedef alt gelir grubu!

Geçen hafta Kırıkkale ve de Kırşehir'deki projeleri yerinde inceleyen Mehmet Ergün Turan Niğde ve Nevşehir'deki Kentsel Dönüşüm proje alanlarında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı.



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İdarenin yürüttüğü Kentsel Dönüşüm projelerini "yerinde" takip ediyor. Geçen hafta Kırıkkale ve Kırşehir'deki projeleri yerinde inceleyen Turan Niğde ve Nevşehir'deki Kentsel Dönüşüm proje alanlarında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Başkan Turan, "Kentlerin dokusunu bozmadan, yöresel mimaride konutlar inşa etmek amacıyla birimlerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. 


Önümüzdeki dönemde Kentsel Dönüşüm ve alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmalarına ağırlık vereceğiz." dedi.  TOKİ  Başkanı Turan, İdarenin yürüttüğü projeleri yerinde incelemek amacıyla saha çalışmalarında bulundu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret eden TOKİ Başkanı, Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görüşmede Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve TOKİ yetkilileri de bulundu. 


'NİĞDE'DE ÖNEMLİ PROJELERİMİZ BULUNUYOR' 


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptığı konuşmada, "Niğde'de önemli projelerimiz bulunuyor. Bu projeleri geliştirmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Niğde'deyiz. TOKİ olarak Kentsel Dönüşüm çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz." dedi. 


TOKİ YENİ BİR DÖNEME GİRDİ 


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, "TOKİ'nin yeni Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ile Kentsel Dönüşümün bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Şu anki çalışmalar da bunu gösteriyor. Bu ziyaretten, sizlerle birlikte TOKİ'nin yeni bir döneme girdiğini anlıyoruz." dedi. 


Mehmet Ergün Turan, Niğde'deki incelemelerin ardından beraberindeki TOKİ heyeti ile birlikte Nevşehir'e geçerek Nevşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde gerçekleştirilen, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 754 konutun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Burada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve konutların yapım işini üstlenen firma yöneticileri tarafından karşılanan TOKİ Başkanı Turan'a firma yöneticileri sürdürülen çalışmalara ilişkin brifing verdi. Turan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yapımı tamamlanma noktasına getirilen 419 konutun yer aldığı inşaat alanında incelemelerini devam ettirdi. 


Haber Vaktim


Geri Dön