19 / 04 / 2024

TOKİ'de Şubat'ın şampiyonu Avrupa Konutları Atakent 2!

TOKİ'de Şubat'ın şampiyonu Avrupa Konutları Atakent 2!

Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ)'ye ait İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de gerçekleştirilen 10 projede Şubat ayı satış adet ve rakamları belli oldu



Toplamda 145gayrimenkulün satıldığı Şubat ayında 38 milyon 492 bin TL ciro gerçekleştirildi.
86 konutun satıldığı ve 21 milyon 159 bin TL ciro gerçekleştirilen Halkalı'da inşa edilen Avrupa Konutları Atakent 2 ilk sırada yer aldı.
 
24 konutun satıldığı Spradon Evleri 7 milyon 498 bin TL ciro ile ikinci ve 5 konutun satıldığı Avrupa Konakları 3 milyon 833 bin TL ciro ile üçüncü oldu. Spradon Evleri ve Avrupa konakları Bahçeşehir'de yer alıyor.
 
TOKİ'ye ait arsalar üzerinde inşa edilen ve sözleşme süresi dolduğu için paylaşılan, Bahçeşehir'deki Manolya Evleri ve Uphillcourt projesinde TOKİ'nin payına düşen konutlarda hiç satış gerçekleştirilmedi. İki projede Ocak ayında da satış yapılamamıştı.

  
Satışların anlattığı
 
1)      Ocak ayında aynı projelerde 90 konut satılmış ve 24 milyon 631 bin TL ciro gerçekleştirilmişti. Şubat ayında adet yüzde 60 oranında ciro ise yüzde 55 oranında arttı.
2)      Geçen yıl Şubat ayında 34 konut satışı gerçekleştirilmiş ve toplamda 10 milyon 285 bin TL ciro yapılmıştı. Geçen yıla göre ciro artışı neredeyse 4 kat.
3) Hiç satış yapılmayan proje Güneşpark ile sınırlı. Geçen ay hiç satış yapılmayan proje sayısı 3'tü. Geçen yılın aynı ayında ise 5 projede bir adet bile satış yapılamamıştı.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ'de şubatın şampiyonu Avrupa Konutları Atakent 2
TOKİ'nin İstanbul,  Ankara  ve Eskişehir'de yaptığı 10 projede, şubat ayında toplam 145 gayrimenkul satıldı. Halkalı Avrupa Konutları Atakent 2, 86 konut satışıyla şubat ayında en çok tercih edilen proje oldu

Başbakanlık Toplu konut İdaresi'ne (TOKİ) ait İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de gerçekleştirilen 10 projede şubat ayının satış şampiyonu Halkalı'da inşa edilen Avrupa Konutları Atakent 2 oldu. Toplam 86 konutun satıldığı Avrupa Konutları Atakent 2'de 21 milyon lira 159 bin lira ciro gerçekleştirildi.

Spradon ikinci oldu
TOKİ'nin şubat ayında toplam 145 gayrimenkulden 38 milyon 492 bin lira satış geliri elde etti.
Avrupa Konutları Atakent 2'nin ardından 24 konutun satıldığı Spradon Evleri 7 milyon 498 bin TL ciro ile ikinci, 5 konutun satıldığı Avrupa Konakları 3 milyon 833 bin TL ciro ile üçüncü sırada yer aldı. Spradon Evleri ve Avrupa konakları Bahçeşehir'de yer alıyor.
TOKİ'ye ait arsalar üzerinde inşa edilen ve sözleşme süresi dolduğu için paylaşılan, Bahçeşehir'deki Manolya Evleri ve Uphillcourt projesinde TOKİ'nin payına düşen konutlarda hiç satış gerçekleştirilmedi. Bu arada, bu iki projede ocak ayında da satış yapılamamıştı.

Ocak ayına göre ciro yüzde 55 arttı
-  Ocak ayında aynı projelerde 90 konut satılmış ve 24 milyon 631 bin TL ciro gerçekleştirilmişti. Şubat ayında adet yüzde 60 oranında ciro ise yüzde 55 oranında arttı.
-  Geçen yıl şubat ayında 34 konut satışı gerçekleştirilmiş ve toplamda 10 milyon 285 bin TL ciro yapılmıştı. Geçen yıla göre ciro artışı 4 katı buluyor.
-  Hiç satış yapılmayan proje Güneşpark ile sınırlı kaldı. Geçen ay hiç satış yapılmayan proje sayısı 3'tü. Geçen yılın aynı ayında ise 5 projede bir adet bile satış yapılamamıştı.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön