26 / 04 / 2024

TOKİ'den 12 ilde KDV'den muaf 76 arsa!

TOKİ'den 12 ilde KDV'den muaf 76 arsa!

TOKİ tarafından İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın da aralarında olduğu çeşitli illerde toplam 971 bin 623 metrekare büyüklüğe sahip 76 arsa "açık artırma" yöntemi ile satışa sunuldu.



TOKİ tarafından İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Antalya'nın da aralarında olduğu çeşitli illerde toplam 971 bin 623 metrekare büyüklüğe sahip 76 arsa "açık artırma" yöntemi ile satışa sunuldu.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın da aralarında olduğu çeşitli illerde toplam 971 bin 623 metrekare büyüklüğündeki 76 arsayı "Açık Artırma" yöntemi ile satışa çıkardı.


İdareden yapılan yazılı açıklamada, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya, Ordu, Sivas ve Trabzon'da toplam 971 bin 623,81 metrekare büyüklüğündeki 76 arsanın satışa sunulduğu belirtildi.


Bu arsaların konut, ticaret, turizm, sanayi, akaryakıt ve servis, küçük sanayi sitesi, depolama, spor tesisi, sosyal kültürel tesis, otel, üniversite, özel ilköğretim ve ortaöğretim okulu niteliğinde olduğu ifade edilerek, müzayedenin 26 Ocak Perşembe günü 13.30'da TOKİ'nin  Ankara  Bilkent'teki merkezinde ve İstanbul'daki TURYAP Genel Müdürlük Müzayede Salonu'nda yapılacağı duyuruldu.


Müzayede kapsamında Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Bahçelievler'deki 40 bin metrekarelik ticaret ve turizm alanı niteliğindeki taşınmazın yüzde 25 peşin 36 ay vade ile satılacağı belirtilerek, Ankara, İstanbul ve İzmir'de satışa çıkacak diğer yerlerle ilgili şu bilgiler verildi:


"Ankara, Yenimahalle Yakacık'ta, küçük sanayi sitesi ve depolama alanı niteliğindeki 47 adet parsel (beş ayrı lot olarak) yüzde 25 peşin 60 ay vade, Etimesgut Aşağıyurtçu'da üniversite alanı yüzde 15 peşin 48 ay vade ile özel ortaöğretim tesis alanı ise peşin olarak satışa sunulacak.


İstanbul Başakşehir ve Kâğıthane'de bakım ve akaryakıt tesis alanları niteliğindeki taşınmazlar yüzde 25 peşin 6 ay vade ile yine Başakşehir'de bulunan sosyal kültürel tesis alanları yüzde 15 peşin-48 ay vade ile özel ilköğretim alanı ise peşin olarak satılacak.


İzmir Bornova Doğanlar'da 135 bin 750 metrekarelik, toplu iş yeri, ticaret, Belediye Hizmet Alanı, akaryakıt+LPG ve servis istasyonu ile otopark alanı nitelikli taşınmaz yüzde 25 peşin 24 ay vade ile İzmir Konak Kültür Mahallesi'nde bulunan 12 bin 826 metrekarelik Ticaret, Turizm, Konut ve Park alanı niteliğindeki taşınmazın yüzde 25 peşin-24 ay vade ile satışı yapılacak."


AA



Haber  TOKİ  Haber'de şöyle yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya, Ordu, Sivas ve Trabzon’da toplam 971.623,81 metrekare büyüklüğe sahip 76 adet arsayı (konut, ticaret, turizm, sanayi, akaryakıt ve servis, küçük sanayi sitesi, depolama, spor tesisi, sosyal kültürel tesis, otel, üniversite, özel ilköğretim ve ortaöğretim niteliğinde) toplamda yaklaşık 743 milyon TL muhammen bedelle “Açık Artırma” yöntemi ile satışa sundu.


Müzayede 26 Ocak 2017 tarihinde (Perşembe günü), saat 13:30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TURYAP Genel Müdürlük Müzayede Salonu İstanbul adresinde yapılacak.


Ankara’da küçük sanayi sitesi alanları, özel ortaöğretim ve üniversite alanı

Ankara, Yenimahalle Yakacık’ta, küçük sanayi sitesi ve depolama alanı niteliğindeki 47 adet parsel (beş ayrı lot olarak) %25 peşin 60 ay vade, Etimesgut Aşağıyurtçu’da üniversite alanı %15 peşin 48 ay vade ile özel ortaöğretim tesis alanı ise peşin olarak satışa sunulacak.


İstanbul’da bakım ve akaryakıt, özel ilköğretim ve sosyal kültürel tesis alanları

İstanbul Başakşehir ve Kâğıthane’de bakım ve akaryakıt tesis alanları niteliğindeki taşınmazlar %25 peşin 6 ay vade ile yine Başakşehir’de bulunan sosyal kültürel tesis alanları % 15 peşin – 48 ay vade ile özel ilköğretim alanı ise peşin olarak satışa sunulacak.


Antalya’da ticaret ve turizm alanı

Antalya Muratpaşa Bahçelievler’de 40.000 metrekarelik, ticaret ve turizm alanı niteliğindeki taşınmaz, %25 peşin 36 ay vade ile satışa sunulacak.


İzmir’de toplu işyeri, ticaret, turizm, konut, park, akaryakıt+LPG ve servis istasyonu ile otopark alanları

İzmir Bornova Doğanlar’da 135.750 metrekarelik,  toplu işyeri, ticaret, Belediye Hizmet Alanı, akaryakıt+LPG ve servis istasyonu ile otopark alanı nitelikli taşınmaz %25 peşin 24 ay vade ile İzmir Konak Kültür Mahallesinde bulunan 12.826 metrekarelik Ticaret, Turizm, Konut ve Park alanı niteliğindeki taşınmaz % 25 peşin – 24 ay vade ile satışa sunulacak.


TOKİ Haber 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın da aralarında olduğu çeşitli illerde toplam 971 bin 623 metrekare büyüklüğündeki 76 arsayı "Açık Artırma" yöntemiyle satışa çıkardı.


İdareden yapılan yazılı açıklamada, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya, Ordu, Sivas ve Trabzon'da toplam 971 bin 623,81 metrekare büyüklüğündeki 76 arsanın satışa sunulduğu belirtildi. Müzayede 26 Ocak Perşembe günü 13.30'da TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkezinde ve İstanbul'daki TURYAP Genel Müdürlüğü'nde yapılacak.


Akşam


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın da aralarında olduğu çeşitli illerde toplam 971 bin 623 metrekare büyüklüğündeki 76 arsayı 'açık artırma' yöntemi ile satışa çıkardı. Bu arsaların konut, ticaret, turizm, sanayi, akaryakıt ve servis, küçük sanayi sitesi, depolama, spor tesisi, sosyal kültürel tesis, otel, üniversite, özel ilköğretim ve ortaöğretim okulu niteliğinde olduğu ifade edilerek, müzayedenin 26 Ocak günü Ankara ve İstanbul'da yapılacağı duyuruldu.


Takvim


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


Türkiye'nin en büyük emlak pazarlama şirketi Turyap, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin mülkiyetinde bulunan 12 ildeki 33 arsayı 26 Ocak 2017 tarihinde (Perşembe günü), saat 13.30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TURYAP Genel Müdürlük Müzayede Salonu İstanbul adresinde satışa çıkarıyor. 


Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya, Ordu, Sivas ve Trabzon’da toplam 971.623,81 metrekare büyüklüğe sahip KDV'den muaf 33 adet arsa (konut, ticaret, turizm, sanayi, akaryakıt ve servis, küçük sanayi sitesi, depolama, spor tesisi,sosyal kültürel tesis, otel, üniversite, özel ilköğretim ve ortaöğretim niteliğinde) toplamda yaklaşık 743 milyon TL muhammen bedelle %15 peşinatla başlayan,60 aya varan vade seçenekleri ile teklifler alınacak.


İstanbul Başakşehir ve Kağıthane'de akaryakıt arsaları

İstanbul Başakşehir ve Kağıthane’de bakım ve akaryakıt istasyonları yüzde 15 peşin - 48 ay vade ile özel ilköğretim alanı ise peşin olarak satışa sunulacak.


Ankara’da küçük sanayi sitesi alanları, özel ortaöğretim ve üniversite arsaları

Ankara, Yenimahalle Yakacık’ta, küçük sanayi sitesi ve depolama alanı niteliğindeki 47 adet parsel (beş ayrı lot olarak) yüzde 25 peşin 60 ay vade, Etimesgut Aşağıyurtçu’da üniversite alanı yüzde 15 peşin 48 ay vade ile özel ortaöğretim tesis alanı ise peşin olarak satışa sunulacak.


İzmir’de toplu işyeri, ticaret, turizm, konut, park, akaryakıt+LPG ve servis istasyonu ile otopark arsaları


İzmir Bornova Doğanlar’da 135.750 metrekarelik, toplu işyeri, ticaret, belediye hizmet alanı, akaryakıt+LPG ve servis istasyonu ile otopark alanı nitelikli taşınmaz yüzde 25 peşin 24 ay vade ile İzmir Konak Kültür Mahallesi'nde bulunan 12.826 metrekarelik ticaret, turizm, konut ve park alanı niteliğindeki taşınmaz yüzde 25 peşin - 24 ay vade ile satışa sunulacak.  


Antalya’da ticaret ve turizm arsaları

Antalya Muratpaşa Bahçelievler’de 40.000 metrekarelik, ticaret ve turizm alanı niteliğindeki taşınmaz, yüzde 25 peşin 36 ay vade ile satışa sunulacak.


25 Ocak Son Gün!

Müzayede öncesi, katılımcılar satışa sunulan taşınmazlarla ilgili detaylı bilgilere Turyap’ın web sayfası üzerinden ulaşabiliyor. Satış şartnamesindeki koşulları yerine getirenler ve belirtilen teminat tutarını ödeyenler önkoşulsuz ve kontenjan sınırı olmadan müzayedeye katılabiliyor. Türkiye’nin her yerinden internet üzerinden teklif vermek isteyenler Turyap’ın internet sitesinden 25 Ocak 2017 akşamına kadar kayıt yaptırmak ve teminat yatırmak şartıyla açık artırmaya katılabiliyor.




Haber Sözcü'de şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2014 ve 2015 yılında toplam 1.5 milyon metrekare büyüklüğündeki arsayı hiçbir ihale düzenlemeden yani rekabet ortamı oluşturmadan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na 2.6 milyar liraya sattı. Sayıştay, hazırladığı denetim raporlarında TOKİ'yi arazilerin piyasa değerinin altında satıldığını örneklerle anlatarak iki yıldır uyarıyordu.

Emlak Konut'un yüzde 50,66'sının özel şahıs ve şirketlere ait olduğunu hatırlatan Sayıştay denetçileri, Emlak Konut'un düzenlediği ihalelerle kısa sürede önemli kârlar elde ettiğine dikkat çekerek bu durumun kamu dışındaki diğer hissedarlara milyonlarca liralık avantaj sağladığını anlattı.  TOKİ'nin ihale sistemini bu nedenle gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Sayıştay, arsa ve arazilerin, gelir paylaşımlı projeler ve tüm alıcıların katılabildiği rekabete açık artırma yöntemiyle satılmasının önerdi.

743 MİLYON LİRA

2017 yılı itibariyle bu öneriyi dikkate alan TOKİ, toplam 971 bin 623  metrekare büyüklüğe sahip konut, ticaret, turizm, sanayi, akaryakıt ve servis, küçük sanayi sitesi, depolama, spor tesisi, sosyal kültürel tesis, otel, üniversite, özel ilköğretim ve ortaöğretim niteliğindeki 76 adet arsayı satışa çıkardı. Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya, Ordu, Sivas ve Trabzon'da yer alan ve toplam 743 milyon lira muhammen bedelle “Açık Artırma” yöntemiyle satılacak arsalar için 26 Ocak günü Turyap tarafından ihale düzenlenecek.

GELİR PAYLAŞIMI

Öte yandan TOKİ, Şubat ayında da İstanbul'un iki yakasındaki iki arazisi için “arsa satış karşılığı gelir paylaşımı” yoluyla satacak. Üsküdar İlçesi Bulgurlu Mahallesi'ndeki arsa için ihale 16 Şubat'ta Küçükçekmece Kartaltepe'deki arsası için ise 22 Şubat'ta ihale yapılacak.

Mart'ta Beyoğlu'na gelecek

TOKİ Beyoğlu Belediyesi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Sütlüce'de kentsel dönüşüm projesine imza atacak. 397 konut, 16 adet dükkan, 1 adet dini tesis ve otopark inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için 12 Ocak'ta yapılacaktı. Ancak ihale 15 Mart'a ertelendi. 14 ayda tamamlanması planlanan proje 40 milyon lira yatırımla 15 bin 530 metrekare alan üzerinde yükselecek.



Sözcü


Geri Dön