29 / 03 / 2024

TOKİ'den 290 parça arsa satışı!

TOKİ'den 290 parça arsa satışı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye genelinde 290 parça arsayı, açık artırma yöntemi ile satışa çıkardı. Arsalar için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak. TOKİ, taşınmazı peşin ve/veya vadeli teklif veren katılımc



 TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, arsaların açık artırma ile satışına ilişkin müzayede, Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat A.Ş tarafından, 30 Kasım Salı günü, saat 14:00’te yapılacak. Müzeyede, Eskidji’nin İstanbul-Yenibosna, TOKİ’nin Bilkent’teki salonu ile Adana-Seyha’daki Mavi Sürmeli Oteli’nde aynı saatte başlayacak ve katılımcılar, canlı bağlantı ile artırmaya teklif verebilecekler.
        
Açık artırmaya katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler, muhammen bedeli 10 bin liradan az olan arsalar için 2 bin lira, muhammen bedeli 1 milyon liradan az olan arsalar için 5 bin lira, muhammen bedeli 1 milyon liradan yüksek olan arsalar için 100 bin lira teminatı ödeyecek. Katılım teminatını ödeyen ve teklif vermek için şartnameyi imzalayan her bir gerçek veya tüzel kişiye her bir katılım teminatı için bir bayrak numarası verilecek.
       
Taşınmazlar hakkında internet sitesinden veya bastırılan broşür ve kataloglardan bilgi alınabilecek. Taşınmazların bedeli, peşin veya taksitli olarak ödenebilecek. Bedeli 15 bin liraya kadar olan taşınmazlarda taksit uygulaması yapılmayacak. Taksitli satışlarda, "yüzde 25’i peşin kalanı için 30 ay vadeli veya yüzde 35’i peşin kalanı için 48 ay vadeli" veya "yüzde 12’si peşin kalanı için 60 ay vade" veya "yüzde 12’si peşin kalanı için 36 ay vadeli 18. ayda taksit satış bedelinin yüzde 7’si ara ödemeli, yüzde 17’si peşin kalanı için 48 ay vadeli 24. ayda taksit satış bedelinin yüzde 7’si ara ödemeli veya yüzde 25’i peşin kalanı için 60 ay vadeli 30. ayda taksit satış bedelinin yüzde 7’si ara ödemeli" alternatifleri tercih edilebilecek. Taksitli ödemelerde, her 6 ayda bir Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) oranında artış uygulanacak.
        
-ATAŞEHİR’DEKİ İŞ MERKEZİ ARSASI, 56 MİLYON LİRA MUHAMMEN BEDELLE
 SATILIK
        
Açık artırma ile satılacak en yüksek muhammen bedelli arsa, İstanbul Ataşehir’de bulunuyor. Ataşehirde 13 bin 482 metrakerelik iş merkezi alanı 56 milyon lira muhammen bedel ile açık artırmaya çıkarıldı.
        
Ankara-Yenimahalle Ballıkuyumcu’da bulunan 658 bin metrakarelik ticari rekreasyon alanının muhammen bedeli 46 milyon 64 bin lira, Ankara-Keçiören’deki 45 bin 271 metrekarelik otel alanının muhammen bedeli 45 milyon 271 bin lira, yine Ankara-Keçiören’deki 26 bin 978 metrekarelik otel alanının muhammen bedeli 37 milyon 769 bin lira, Ankara-Altındağ’daki 20 bin 229 metrekarelik bölgesel ticaret merkezinin muhammen bedeli 30 milyon 343 lira, aynı bölgedeki 12 bin 212 metrekarelik bölgesel ticaret merkezinin muhammen bedeli de 19 milyon 539 bin lira olarak belirlendi.
        
İstanbul-Küçükçekmece Halkalı’da 58 bin 580 metrekarelik özel eğitim arsası 23 milyon 432 bin lira, Eskişehir-Tepebaşı’ndaki 53 bin 305 metrekare ticaret arsası 25 bin 852,9 lira muhammen bedel ile satışa çıkarılacak.
        
Ankara-Yenimahalle Yukarıyurtçu Köyü’ndeki bazı arsalar ile Kayseri-Melikgazi Mimar Sinan Mahallesinde bulunan taşınmazlar için verilen tekliflerin değerlendirilmesinde, en yüksek teklifler konut yapı kooperatifleri, kooperatif üst birlikleri veya kuruluş, yasa, tüzük yada yönetmeliklerin de üyelerine konut edindirme görevi de bulunan emeklilik ve yardımlaşma kurumları tarafından da verilmesi halinde, bunlar öncelikli olarak değerlendirilecek.
        
Ankara-Bala Tol Köyünde bulunan 5 adet taşınmaz için verilen tekliflerin değerlendirilmesinde; ihale sırasında oluşan en yüksek teklifin, taşınmazları Maliye Hazinesi mülkiyetinde iken kullandığını belgeleyenler tarafından da verilmesi halinde, değerlendirmede bunlara öncelik sağlanacak.
        
Arsalar için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak. TOKİ, taşınmazı peşin ve/veya vadeli teklif veren katılımcılardan dilediğine satabilecek.
A.A


Geri Dön