26 / 04 / 2024

TOKİ'den 36.1 milyon liralık arsa satışı!

TOKİ'den 36.1 milyon liralık arsa satışı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul ve Ankara'daki 23 arsanın satışından 36,1 milyon liralık gelir elde etti



TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, 15 Ekim'de Ankara'da, 37 arsının satışı veya kiralanması için düzenlenen açık artırmada özellikle İstanbul Maltepe ve  Ankara  Yapracık'ta satışa çıkan arsaların tamamı muhammen bedellerinin üzerinde satıldı.

TOKİ tarafından 10 bin konutluk yeni bir yerleşim alanı kurulan Ankara Yapracık'ta 1 milyon 463 bin lira muhammen bedelle satışa sunulan arsa, 2 milyon liraya alıcı buldu. İzmir'de bulunan bir arsa da kiraya verildi.Satışlardan toplam 36 milyon 152,5 bin lira gelir elde edildi.

MİMAR SİNAN'IN KURDUĞU MAHALLENİN RESTORASYONU İÇİN 17 BAŞVURU
Bu arada, TOKİ'nin taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu amacıyla 10 yıl vadeli, 80 bin liraya kadar, yıllık yüzde 4 faiz ile kullandırdığı kredilerden yararlanmak için, 43 başvuru oldu.

Bu yıl Mart ayında açılan ilk kredi paketine yoğun ilgi gösterilmesi üzerine, bu amaçla ikinci kredi dilimi açılmasına karar verilirken, başvurular, 5-12 Ekim günleri arasında alındı. Söz konusu sürede 43 başvuru gelirken yapılacak incelemeden sonra, kredi kullandırılacak projeler belirlenecek.

TOKİ, taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu için kredi kullandırmak üzere her yıl başvuru alıyor. Bu yıl Nisan ayında açılan ilk dilim krediye yapılan başvurulardan 76'sı uygun görülürken, 5 milyon 771,5 bin lira kredi
tahsis edildi. Söz konusu uygulama kapsamında bugüne kadar 233 projeye 17 milyon 583,2 bin lira kredi tahsis edilirken, şimdiye kadar 9 milyon 755,6 bin lira kredi kullandırıldı ve 103 projenin restorasyonu tamamlandı.

Verilen bilgiye göre, 5-12 Ekim günleri arasında yapılan başvuruların 17'si, Mimar Sinan'ın kurduğu İstanbul Süleymaniye Mahallesi'nden geldi. Ayrıca, Kastamonu'nun Daday ilçesindeki Memişağa Konağı'nın restorasyonu içinde kredi başvurusu yapıldı.
AA


Geri Dön