20 / 04 / 2024

TOKİ'den 5 bin konut, 450 milyon TL yatırım!

TOKİ'den 5 bin konut, 450 milyon TL yatırım!

TOKİ, Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salım Uslu'yu ziyaret ederek hayırlı olsun dilekleri iletti. Ziyarette TOKİ'nin Çorum'da yaptığı ve yapacağı projeler de ayrıntılı olarak değerlendirildi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaret ederek hayırlı olsun dilekleri iletti. Ziyarette TOKİ'nin Çorum'da yaptığı ve yapacağı projeler de ayrıntılı olarak değerlendirildi. 


Görüşme ve yapılan değerlendirmeler sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TOKİ Çorum'da toplam 3.488 Sosyal Konutu Donatıları ile birlikte tamamlamış, yapımı devam eden ve bitirilen Konut ve Sosyal Donatılar için yaklaşık 276 Milyon TL yatınm yapılmıştır. 


Alaca  TOKİ  2.Etap 220 Konut projesinin yapımını üstlenen yüklenici firma şantiyesini kurarak kazı çalışmalarına başlamıştır. 


TOKİ ÇORUM'DA 12 AYRI PROJE ÇALIŞMASI YAPIYOR 


1. Osmancık TOKİ 2.Etap Talep Organizasyon Projesi kapsamında tespit edilen arsanın devri ve taslak proje çalışmaları devam ediyor. 

2. Sungurlu TOKİ 3.Etap için tespit edilen 424.439 m2'lik arsanın devri için çalışmalar başlatılmıştır. 

3. Dodurga TOKİ 98 Konut için taslak proje hazırlanmış, başvurular alınmış. İhale hazırlıkları, arsa devri ve imar çalışması devam ediyor. 

4. Kargı TOKİ 275 Konut için taslak proje hazırlanmış, başvurular alınmış, İhale hazırlıkları ve arsa devri çalışması devam ediyor. 

5. İskilip TOKİ 93 Konut Projesi için taslak proje hazırlanmış, Talep Toplama çalışması 14 Ağustos tarihine tamamlanacaktır. 

6. Boğazkale TOKİ Konut projesi için tespit edilen arsanın büyütülmesi ve İmar değişikliği için Belediyemiz çalışmalarını sürdürmektedir. 

7. Ortaköy TOKİ Konut projesi için Belediyemiz yer tespiti ve talep organizasyonu ön hazırlık çalışmalarını yapmaktadır. 

8. Bayat TOKİ Konut Projesi için Belediyemiz tarafından arsa tespit çalışması devam etmektedir. 

9. Uğurludağ TOKİ 98 Konut Projesi içintaslak proje hazırlanmış. Talep Toplama çalışması 14 Ağustos tarihine tamamlanacaktır. 

10. Mecitözü TOKİ Konut projesi için Kaymakamlık tarafından arsa tespit ve anket çalışması devam ediyor. 

11. Hitit Üniversitesi TOKİ Projesi için 289 talep alınmış, tespit edilen arsanın devri ve taslak proje çalışmaları devam ediyor. 

12. Çorum Merkez'e planlanan Emekliler Derneği TOKİ Konut Projesi için arsa araştırması çalışmaları devam ediyor. 


5.000 KONUT, 450 MİLYON TL YATIRIM 

Proje ve İhale çalışmaları devam eden 12 ayrı Proje ile Çorum'da toplam TOKİ konut sayısı yaklaşık 5.000'e yatırım toplamı ise 450 Milyon TL'ye ulaşıyor.' 


Kent Haber




Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansal Dairc Başkanı hemşehrimiz Ayhan Karaca, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBM.Vl İdare Amiri Salim Uslumu ziyaret ederek. 26. Dönemin ve İdare Amirliği görevinin hayırlı, uğurlu olmasını dileklerini iletti. Yapılan açıklamaya göre. 


Çorum'a 1.500'ü darorta gelir grubu. 1.388'i alt gelir grubu, 160'ı yoksul gnıbu ve 440'ı da gecekondu dönüşüm projesi olmak üzere 3.488 konutun vatandaşlara teslim edildiği vurgulanarak, devam eden ve planlanan TOKİ projelerinin de detaylı olarak değerlendirildiği ziyarette, talebi ve fiziki şartlarını oluşturulan bütün projelerin karşılanmaya devam edileceği belirtildi. 


Görüşme sonrası devam eden TOKİ projeleriyle ilgili şu açıklamalarda bulunuldu; "Çorum Merkez Cclilkın Camii. 100 Yataklı İskilip Devlet 11 as tane si, TSE Araç Kontrol Merkezi Binası, Alaca 2.Etap 220 Konut ve Ticaret Merkezi inşaatlarının devam ettiği, Kargı TOKİ 243 Konut ihalesinin 16.12.2015 tarihinde. Dodurga TOKİ 98 Konut ihalesinin de 12.012016 tarihinde yapılacağı bildirildi. 


EMEKLİLER İÇİN KONUT PROJELERİ BAŞLIYOR 

AK Parti Seçim Beyannamesinde de yer alan emekliler için konut projesi çalışmalanna başlanıyor. Çorum Emekliler Derneği'nin talebi ile başlatılan proje için; Çorum merkezde tespit edilen taşınmaz için plan bina çalışmalan başlatılmış olup İmar Planının onaylanması ile gerekli değerlendirme yapılacaktır. Ayrıca yapımı devam eden Alaca 2. Etap projesi kapsamında 35 konuUın emekli başvunısu kapsamında dcğcriendirileceği bildirildi. 


OSMANCIK 2. ETAP İHALE HAZIRLIĞI 

Osmancık TOKİ, 2. Etap 3 Blok C2 tipi 60 Konut, 6 Blok B1 tipi 118 konut olmak üzere toplam 178 konut, cami, şadırvan vc ticaret merkezi için taşınmazın idareye devir işlemleri tamamlanmış olup ihale hazırlıkları yapılmaktadır. 


UĞURLUDAĞ TOKİ İHALE HAZIRLIKLARI YAPILIYOR Uğurludağ TOKİ. B1 tipi 68 Konut. C1 tipi 32 Konut olmak üzere toplam 100 Konut için ihale hazırlıkları yapılmaktadır. 


HİTİT ÜNİVERSİTESİ TOKİ PROJESİ İÇİN BAŞVURULAR ALINIYOR 

Hitit Üniversitesi TOKİ projesi. BI tipi(211) 64 Konut. C'l tipi(311) 106 Konut. L5 tipi(4 11) 150 Konut olmak üzere toplam 320 Konut. Cami, Şadırvan vc Ticaret Merkezi projesi için Salim Uslu, kendisine tebrik ziyaretinde bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansal Daire Başkanı hemşehrimiz Ay İtan Karaca ile TOKİ yatırımlarını değerlendirdi. Başvurular alınmaya devam ediyor. Başvuru tarihleri; 01.092015 31.12.2015 


BOGAZKALE'D E BAŞVURULAR ALINIYOR 

Boğazkale TOKİ 2. Blok C1 tipi 40 Konut, 3 Blok B1 tipi 58 konut olmak üzerc toplam 98 Konut projesi için başvurular alınmaya devam ediyor. Başvuru tarihkri; 28.09.201531.122015 


SUNGURLU TOKİ PROJESİ İÇİN İMAR PLANI BEKLENİYOR Sungurlu TOKİ 112 Konut projesi için tespit edilen ve tahsisi tamamlanan 424.439 m2'lik taşınmaz için hazırlanan imar planı onaylanmak üzere Sungurlu Belediyesine gönderilmiştir. İmar planının tamamlanması sonrası ihale hazırlıklarına başlanacaktır. 


BAYATTOKİ TASLAK PROJESİ HAZIRLANIYOR 

Bayat TOKİ için tespit edilen taşınmaz için taslak proje çalışmaları devam ediyor. 


ORTAKÖY TOKİ İÇİN TALEP ORGANİZASYONU 

Ortaköy TOKİ Projesi için talep organizasyonu vc yer çalışması Belediye ile birlikte yürütülmektedir. 


MECİTÖZÜ TOKİ İÇİN ANKET ÇALIŞMASI 

Mecitözü TOKİ Projesi için Kaymakamlıkça arsa tespit vc anket çalışmaları yürütülmektedir." 


Çorum Hakimiyet


Geri Dön