28 / 03 / 2024

TOKİ'den 50 bin yerel konut!

TOKİ'den 50 bin yerel konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler" projesi kapsamında, 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek.



Gaziantep'te Geleneksel Antepevi'nin bir avlu etrafında şekillenmiş mimari unsurlarına yer verilecek 50 bin konut projesinde, peyzaj uygulamalarından çiçeklendirme ve meyve ağaçlarına, çeşmeden su kuyusuna birçok yerel unsur kullanılacak. 


Projenin ilk adımı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'yle atılıyor. 


Toplam 8,5 milyon metrekare alan üzerine projelendirilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir, bu büyüklükte bir sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliştirilen ilk ve en büyük yerleşim yeri olma özelliği taşıyor. Gaziantep'e ilk etapta 3 bin konut yapılacak. Proje sonunda 50 bin konut üretilmiş olacak. Geleneksel Antepevi'nin bir avlu etrafında şekillenmiş mimari unsurlarına yer verilecek projede, peyzaj uygulamalarından çiçeklendirme ve meyve ağaçlarına, çeşmeden su kuyusuna birçok yerel unsur kullanılacak. Gaziantep için kurgulanan modelde "geleneksel şehir dokusu" elde edilecek. 


Cami, mahallenin merkezinde ticari ve diğer fonksiyonlarla ilişki içinde kurgulanırken, zemin katlarda manav, kasap, bakkal gibi esnafın hizmet vereceği, geleneksel sokak yaşamından esinlenilen alışveriş alanları yer alacak. Ulaşım ağı, ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınacak. 


Gaziantep Ekspres


Geri Dön