29 / 03 / 2024

TOKİ'den Adana'ya sevgi evleri

TOKİ'den Adana'ya sevgi evleri

Adana'da TOKİ tarafından yaptırılan sevgi evleri, kimsesiz çocukların aile ortamında barınmasını sağlayacak.



Adana'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve kimsesiz çocukların aile ortamında barınmasını sağlayacak olan villa tipi "Sevgi Evleri" Başbakan Erdoğan tarafından açılacak. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Fazlı Doğanç, yaptığı açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile yaptığı protokol gereği, 2007 yılı içerisinde "Sevgi Evleri" projesi başlattığını hatırlatarak, proje kapsamında 10'ar kimsesiz çocuğun kalacağı 21 villa tipi evin yapımının tamamlandığını söyledi.

Doğanç, yapımına 2007 yılında başlanan ve  TOKİ  tarafından kendilerine teslim edilen "Sevgi Evleri"nin Cumartesi günü Adana'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını ve çocukların burada kalmaya başlayacağını belirtti. TOKİ tarafından Türkiye genelinde birçok ilde yaptırılan "Sevgi Evleri"den Niğde ve Bartın'da yaptırılanların hizmete geçtiğini anımsatan Doğanç, bu illerde yapılan gözlemlerde "Sevgi Evleri"nde kalan çocukların kişiliklerinin yüzde 100 daha iyi geliştiğini ve eğitim başarılarının arttığını kaydetti.

Doğanç, "Sevgi Evleri"nin aile ortamından hiçbir farkı olmadığını bir evde bir oturma, dinlenme, toplantı ve yemek odası olduğunu, ayrıca 10 kişinin yatacağı şekilde 3 tane yatak odası olduğunu belirterek, "Kimsesiz çocukların aile ortamında yaşamlarını sürdürmelerinin sağlanacak, bu evler sayesinde koğuş sisteminden oda sistemine geçilecek" dedi. Villa tipi evlerin iki katlı olarak dizayn edildiğini vurgulayan Doğanç, ev içerisinde bir ailenin evinde olması gereken her şeyin bulunduğunu, çocuklara son teknolojiyi sunduklarını, evde 106 ekran LCD televizyon, son teknolojiyle donatılmış mutfak hazırladıklarını, istedikleri zaman temizliklerini yapacakları banyolarının hazır bulunduğunu kaydetti. Çocuklar kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri "Sevgi Evleri"nin teslim edilmesiyle birlikte yetiştirme yurtlarında kalan çocukların daha sosyal bir ortamda barınacağını vurgulayan Doğnaç şunları kaydetti: "Kimsesiz çocukların aile ve ev ortamına daha kolay adapte olmaları, bu sayede toplumla daha iç içe olmalarının amaçlandığı projede, klasik yurt binası görünümünden vazgeçilecek. Villa tipinde evler yaptırıldı. Evlerde, ortalama 10'ar çocuk barınacak. Çocuklar 3 yatak odasında yatacaklar. Öğretmenlerin yanı sıra bakıcı annelerin nezaretinde hayatlarını devam ettirecek olan yurt çocukları, gerektiğinde bakıcı anneleriyle birlikte evleri için pazara, markete gidip alışveriş yapacak, birlikte yemek pişirecekler. Çocuklar böylece aile ortamından soyutlanmadan hayatlarını sürdürecekler." Fazlı Doğanç, 21 villa tipi "Sevgi Evleri"nin yanı sıra sitede 2 idare binası ve 1 revir ile site içerisinde oyun alanları bulunduğunu evlerde 0-6, 7-12 ve 7-18 yaş arası olmak üzere toplam 210 kimsesiz çocuğun barınacağını sözlerine ekledi.

Sabah

Geri Dön