18 / 04 / 2024

TOKİ'den Alaca'ya mahalle konseptli 220 konut!

TOKİ'den Alaca'ya mahalle konseptli 220 konut!

TOKİ, Çorum'un Alaca ilçesinde yerel mimari anlayışıyla cami, dükkan, çocuk parkı ve çeşitli sosyal alanlann da yer aldığı yerleşim yerinde 220 konut inşa edecek.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKÎ), Çomra'un Alaca ilçesinde yerel mimari anlayışıyla projelendirdiği cami, dükkan, çocuk parkı ve çeşitli sosyal alanlann da yer aldığı yerleşim yerinde 220 konut inşa edecek. 


TOKÎ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle geliştirilen projelere devam ettiklerini belirtti. 


Alaca ilçesinde 220 konut ile ticaret merkezinin yapımı için sözleşme imzalandığını, yer tesliminin de kısa süre içinde gerçekleştirileceğini ifade eden Turan, konutların yöresel mimarinin izlerini taşıyacağını dile getirdi. Şehirlerin geleneksel dokularına uygun konut projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Turan, "Alaca ilçesinde inşa edilecek 220 konutun zemin katlarında yerel mimariye uygun taş kaplama kullanılacak. Pencerelerin çevrelerinde ahşap görünümlü söveler ve yer yer ahşap görünümlü kaplamalar kullanılacak. Proje bittiği zaman örnek teşkil edecek" ifadesini kullandı. 


Turan, TOKİ'nin projelere sadece barınma olarak bakmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Günümüzde vatandaşların beklentileri değişti. Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil yeni yaşam alanları istiyor. Yeni yaşam alanları da bizim kültürümüzde mahalle koııseptidir. İçerisinde parklar, cadde, esnaf, cami, fırın, yürüyüş yolunun olduğu bir mimari konsept. Bütün projelerimizi vatandaşlarımızın bu beklentilerine yönelik mimari bir disiplinde gerçekleştiriyoruz."


Anayurt



Geri Dön