28 / 03 / 2024

TOKİ’den alınan konutlara özel konut kredisi faiz oranları!

TOKİ’den alınan konutlara özel konut kredisi faiz oranları!

Ziraat Bankası ve Halkbank TOKİ’den alınacak konutlara uygun konut kredisi faiz oranları sunuyor.



Kira ödeyerek TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kişiler için iki devlet bankası büyük faiz indirimine gitti. Oldukça düşük faiz oranları ile ihtiyacı olan kişileri ev sahibi yapan TOKİ, aynı zamanda lüks konut inşaatları da yapıyor.


Yüzde 20 İndirimli TOKİ

Ziraat Bankası ve Halkbank TOKİ'den alınacak konutlara uygun konut kredisi faiz oranları sunuyor. Borcu TOKİ’den ev alan kişiler borçlarını tamamen kapatmak için yapılandırmayı bekliyorlardı. Gelen yeni yapılandırma haberi ile borçlarının tamamını kapatmak isteyenlere %20 oranında indirim veriliyor. Pek çok ev sahibi bu indirimden faydalanmak için bankalardan kredi çekerek düşük faiz oranları ile %20 kar elde etme yolunu tercih etti. Elde ettiği kardan oldukça düşük bir kısmını bankalara konut kredisi faizi olarak vermeyi kabul edenler için Halkbank ile Ziraat Bankası faiz oranlarını düşürdü.


Halkbank ve Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Sadece  TOKİ  üzerinden alınan konutlar için hazırlanmış konut kredisi faiz oranları:

  1. 24 aya kadar vade seçeneği tercih edilmesi durumunda faiz oranı %0,80
  2. 25-48 ay arasında vade seçeneği için faiz oranı %0,89
  3. 49-60 ay vade seçeneği için faiz oranı %0,90
  4. 61-120 ay seçenekleri için konut kredisi faiz oranı %0,95 olarak belirlendi.


TOKİ Borçlarını Toplu Ödeyenlerin Oranı %40 Oldu

Ziraat Bankası ile Halkbank tarafından sunulan bu imkanlar sonrasında TOKİ borçlarını toplu ödeyenlerin oranı %40 seviyesini buldu. Boçların toplu ödenmesi halinde 100 bin TL olan borçtan 20 bin TL kar elde ediliyor. Aynı zamanda bu kar oranı için bankaya ödenecek örnek faiz oranı;


  1. 100 bin TL için 24 ay vadeli konut kredisinde 11 bin 138 TL faiz veriliyor
  2. Konut kredisi hesaplama üzerinden ödenecek aylık taksit tutarı ise 4 bin 596 TL olarak belirleniyor.


Konut Kredisi Yapılandırması Nedir?

Yapılandırma TOKİ tarafından %20 indirim olarak sunulsa da tüm bankalar konut kredilerinde yapılandırma yoluna gidiyorlar.

Konut kredisi faiz oranlarının konut kredisi aldıklarındaki oranlardan daha düşük olduğu zaman ev sahipleri kredi aldıkları bankaya giderek yapılandırma isteklerinde bulunabiliyorlar. Bu yapılandırma isteği üzerine borçluya yeni bir kredi çektirilerek diğer kredi bu miktar üzerinden kapatılıyor. Sonuçta toplam faiz oranı ve masraflarla birlikte eski konut kredisinden daha avantajlı olan yeni kredi borcu kaldığı yerden ödenmeye devam ediliyor. Bu şekilde konut kredisi yapılandırması gerçekleştirilerek borçlunun kısa vadede borcunu bitirmesi hedefleniyor. Ancak konut kredisi çekmiş kişiler faiz oranlarını iyi bir şekilde takip etmesi sonrasında zamanı geçmeden bankalarına başvurması gerekiyor.


KrediPazarı


Geri Dön