25 / 04 / 2024

TOKİ'den Ankara ve İstanbul'da değerli arsa satışı

TOKİ'den Ankara ve İstanbul'da değerli arsa satışı

TOKİ, Ankara-Söğütözü'nde,  bulunan 25 bin 195 metrekarelik arsasını, "arsa karşılığı gelir paylaşımı" usulü ile değerlendirecek



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara-Söğütözü'nde, Armada'nın karşısında, Bayındır Hastanesi'nin yanında bulunan 25 bin 195 metrekarelik arsasını, "arsa karşılığı gelir paylaşımı" usulü ile değerlendirecek.

Turistik tesis, sağlık tesisi, kültür, eğlence tesisleri, kamu binası, yurt alanı, ticaret merkezi, ticari büro servisleri, sergi satış tesisleri, basın yayın tesisleri olarak değerlendirmeye uygun arsa için teklifler 18 Ocak günü saat 10.30'a kadar alınacak.

İdare, İstanbul Kayabaşı'ndaki 62,5 bin metrekarelik konut alanını da geleneksel Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinden oluşan proje uygulanmak şartıyla, gelir paylaşımı yöntemine göre satacak. Bu arsanın ihalesi de 18 Ocak'ta saat 15.30'da yapılacak.

Söz konusu arsaların gelir paylaşımı yöntemine göre bu ay içinde yapılacağı açıklanan satış ihaleleri, projelerde değişiklik yapılması amacıyla son aşamada iptal edilmişti.

TOKİ'nin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ihale ilanlarına göre, Ankara'nın Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi'nde, Ankara-Eskişehir Karayolu ile Mevlana Bulvarı'nın (Konya Yolu) kesiştiği noktada bulunan 27457 Ada 1 No;lu, 27457 Ada 2 No;lu ve 27474 Ada 1 No'lu parsellerde 25 bin 195 metrekare alana sahip arsalar, gelir paylaşımı yöntemine göre ihale edilecek.

İhale,  TOKİ  Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği uyarınca açık ihale usulüne göre yapılacak. Yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık ihale, "uluslararası bir ihale" niteliğinde olmayacak, teklifler Türkçe olarak verilecek.

İstekliler, ihale evraklarını TOKİ'den 2 bin 500 lira bedel ile satın alabilecek. İhale konusu işle ilgili sorular, 11 Ocak 2010 günü saat 17.00'ye kadar sadece "faks" ile idareye iletebilecek. Teklif dosyaları 18 Ocak 2010 günü saat 10.30;a kadar TOKİ ihale komisyonuna elden teslim edilecek ve istekliler huzurunda açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.

İşin geçici teminat tutarı, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2;si olarak belirlendi.

İsteklilerin, banka referans mektuplarının kullanılabilir nakit kredi toplamlarının, kullanılmamış teminat mektubu kredilerinin, toplam ciroda son üç yılın ortalamasının 15 milyon liradan az olmaması gerekiyor.

Onaylı imar planına göre; kamu Kuruluşları, turistik tesisler, sağlık tesisleri, ticaret merkezleri, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri, yurt alanları, ticari büro servisleri, sergi satış tesisleri, basın yayın tesisleri alanı olarak belirlenen adalarda, yapı yoğunluğu E= 2,5, E= 2,0 ve yapı yüksekliği serbest bulunuyor.

Bu parsellerde yüklenici, imar yönetmelikleri kapsamında, satışı özendirici ve hasılatı arttırıcı projeleri yapıp idare onayını almak kaydıyla uygulayabilecek.

-İSTANBUL KAYABAŞI'NDAKİ ARSA SATIŞI-
TOKİ, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde, Kayabaşı Köyü, Fenertepe Mahallesi;de konumlu 512 Ada 1 No'lu parselde 62 bin 507,30 metrekare alana sahip arsasını da gelir paylaşımı yöntemi ile satacak.

TOKİ Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihale yönetmeliği'ne göre yapılacak ihale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak. İhale, uluslararası bir ihale olmayacak.

İstekliler, ihale evraklarını TOKİ'den 2,5 bin lira bedel ile alabilecek ve ihale konusu işle ilgili sorularını, 11 Ocak 2010 günü saat 17.00;ye kadar sadece "faks" ile idareye iletebilecekler.

Teklif dosyaları 18 Ocak 2010 günü saat 15:30'a kadar İhale komisyonuna iletilecek ve bu saatten itibaren istekliler huzurunda açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.

İşin geçici teminat tutarı, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2;si olarak belirlendi.

İsteklilerin, banka referans mektuplarının kullanılabilir nakit kredi toplamlarının, kullanılmamış teminat mektubu kredilerinin ve son üç yılın ciro toplamı ortalamasının 10 milyon liradan az olmaması gerekiyor.

Onaylanan 1/5000 ölçekli Kayabaşı Doğu Bölgesi Nazım imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı içerisinde Emsal: 1,35, Hmaks: Serbest yapılaşma koşuluna sahip konut alanında, "genel yerleşim kararlarında geleneksel dokudan hareketle Osmanlı, Selçuklu mahalleleri oluşturmak, komşuluk ilişkileri kurmak, az katlı-çok katlı konut bloklarını birbirleriyle uyum içinde tasarlanması" esas alınması isteniyor.

Projelerde geleneksel mimari özelliklerin, yöresel malzemelerin, kültürel değerlerin gözetilmesi, konutların plan çözümleri ve cephelerinde de geleneksel ögelerin yorumlanarak biçimlendirilmesi bekleniyor. Hazırlanacak olan projeleri idarenin beğenmesi halinde, çalışmalara devam edilecek.

Yüklenici, imar yönetmelikleri kapsamında, satışı özendirici ve hasılatı arttırıcı projeleri yapıp TOKİ onayını almak kaydıyla uygulayacak.

AA


Geri Dön