20 / 04 / 2024

TOKİ'den Bursa Yenişehir'deki emeklilere müjde!

TOKİ'den Bursa Yenişehir'deki emeklilere müjde!

Bursa Yenişehir AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, emeklilere TOKİ evleri kazandırabilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.



Bursa Yenişehir AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, emeklilere  TOKİ  evleri kazandırabilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

 

 AK Parti iktidarında Yenişehir'in TOKİ ile tanıştığını belirten Kamıl, toplamda bin 124 adet TOKİ evlerinin yapıldığını söyledi. Kamıl, "Şimdi de emekli olan vatandaşlarımıza ev yapabilmek için çalışmalarımıza başladık. Bir yer belirledik. Bu yere yöneldik. İnşallah bu yere uygunluk çıkarsa ve gerekli izinler verilirse emeklimize uygun ödeme koşulları ile TOKİ evleri yapılacak" diye konuştu.

 

 Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Yenişehir ilçemizde TOKİ'nin emeklilere özel hazırladığı ev projesini harekete geçirmek istiyoruz. Bu proje emekliye ve dar gelirli vatandaşımıza yönelik bir çalışmadır. Belediyemiz ve teşkilatlarımız bu konuda oldukça  kararlı. Bir iki yer konusu gündeme geldi. Buraların üzerinde çalışılıyoruz. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra tarihi vereceğiz" dedi.



Vatan



Haber Sancak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Yenişehir AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil, emeklilere TOKİ evleri kazandırabilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Toplamda bin 124 adet TOKİ evlerinin yapıldığını söyledi. Kamil, "Şimdi de emekli olan vatandaşlarımıza ev yapabilmek için çalışmalarımıza başladık. Bir yer belirledik. Bu yere yöneldik. İnşallah bu yere uygunluk çıkarsa ve gerekli izinler verilirse emeklimize uygun ödeme koşulları ile TOKİ evleri yapılacak" diye konuştu. 


Dar gelirliye yönelik çalışma 


Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Yenişehir ilçemizde TOKİ'nin emeklilere özel hazırladığı ev projesini harekete geçirmek istiyoruz. Belediyemiz ve teşkilatlarımız bu konuda oldukça kararlı. Bir iki yer konusu gündeme geldi. Buraların üzerinde çalışıyoruz. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra tarihi vereceğiz" dedi. 



Sancak Gazetesi




Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Günümüz şartlarında dört kişilik bir ailede sadece bir kişinin çalışmasıyla ev geçindirebilmek, hem de çocukları okutabilmek üstüne bir de kiracıysanız ancak kıt kanaat geçinebiliyorsunuz demektir.

Yıllarca çalışıp, didinip ailesini geçindirme derdiyle ömür tüketen emeklilerin hep hayaliydi başlarını sokacak bir evlerinin de olması.

İşte bu hayalleri gerçeğe dönüşüyor.

1 Kasım seçimlerinde evi olmayan emekliyi konut sahibi yapmayı taahhüt eden AK Parti Hükümeti, bu konuda ilk adımı Yenişehir’de atmaya hazırlanıyor.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in emeklilerin de ev sahibi yapılmasının hükümet politikası olduğunu vurgulamış ve konuda belediye başkanlarına, “Siz yeter ki arsa üretin. Gerisini TOKİ ile ben halledeceğim” çağrısına ilk yanıt Yenişehir’den gelmiş.

Yenişehir Belediyesi, emeklileri konut sahibi yapacak proje için araziyi belirlemiş.

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, TOKİ’nin de yer konusunu onaylaması durumunda arazinin tahsisinin yapılıp inşaata hemen başlanılacağını belirtiyor.

Bir yandan da Yenişehir’de evi olmayan emeklileri belirlemeye çalıştıklarını söyleyen İlçe Başkanı Adnan Kamıl, “Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için belirtmek isterim ki, proje sadece emekli vatandaşlarımıza özel olacaktır” diyen Kamıl, talep olması durumunda diğer vatandaşlara da arsa durumuna göre konut imkanı sağlanabileceğini belirtiyor.




Ersel PEKER/Bursa Hakimiyet


Geri Dön