24 / 04 / 2024

TOKİ'den çekilişsiz kurasız 11 bin konut!

TOKİ'den çekilişsiz kurasız 11 bin konut!

TOKİ, 48 ilde 11 bin 255 konutu 'açık satış' yöntemiyle satışa çıkardı. Fiyatı 50 bin ila 305 bin lira arasında değişen konutlar için 120 aya kadar vade uygulanıyor...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçeğe çeviriyor; önceki satışlardan elinde kalan konutları çekilişsiz kurasız satıyor. Ankara'dan İstanbul'a, Mardin'den Adana'ya kadar 48 ilde yaklaşık 11 bin 255 konut satışa çıkarılırken, bunlardan bin 300'ü 12 ildeki alt gelir grubuna hitap ediyor. Para dergisinin haberine göre; TOKİ, 50 bin ila 305 bin lira arasında fiyatlarla sattığı konutlara 120 ay vade uyguluyor. Tüm bu konutlar kurasız ve ön şart aranmaksızın, başvuru önceliğine göre satılıyor.

Aylık 500 tl taksitle
Bu şekilde yapılan satışlarda, konut alıcıları, ilgili banka şubelerine seçtikleri konutun peşinat tutarını yatırarak, gayrimenkul sözleşmesi imzalıyor. Peşinat bedeli borç bakiyesinden düşülerek, kalan tutar taksitlendiriliyor. Örneğin, İstanbul Halkalı'da 500, Ankara'da 470 TL taksitle ev alma fırsatı doğuyor. Konut satın alacakların kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce TOKİ'den alınmış bir gayrimenkule sahip olmama şartı bulunmuyor. Alıcının nüfus cüzdanı örneği, vatandaşlık kimlik ve vergi sicil numaraları, satın alma işlemlerinin vekaleten yapılması halinde satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren noter tasdikli vekaletname isteniyor.

Nasıl ev sahibi olunur?
Tercih edilen konutun satış bedelinin yüzde 20, 30 veya 40'ı oranında peşinat miktarının son başvuru tarihine kadar projeye göre ilgili banka şubelerine yatırılıp gayrimenkul sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Borucun geri kalanı yüzde 20 peşinat için 96 ay, yüzde 30 peşinat için 108 ay ve yüzde 15 indirim, yüzde 40 peşinat oranı için 120 ay vade ve yüzde 25 indirim olacak şekilde aylık taksitler halinde ödenecek. Taksitler Ocak ve Temmuz aylarında, memur maaş artışı oranında artırılacak. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden ay olarak belirleniyor.
Takvim

TOKİ  Ankara  Gölbaşı Örencik'te 521 konut satacak

TOKİ İstanbul Halkalı'da 317 TL taksitle


Geri Dön