23 / 04 / 2024

TOKİ'den Denizli'ye 130 lira taksitle konut!

TOKİ'den Denizli'ye 130 lira taksitle konut!

Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve TOKİ işbirliğiyle dar gelirli 786 aileyi aylık 130 lira taksitle ev sahibi yapacak. Merkezefendi ilçesi, Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan evler için başvurular Mart ayında başlıyor.



Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve  TOKİ  işbirliğiyle dar gelirli 786 aileyi aylık 130 lira taksitle ev sahibi yapacak. Merkezefendi ilçesi, Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan evler için başvurular Mart ayında başlıyor.


Denizli Valiliği dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yürüttüğü projede sona gelindi. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 786 konutun tamamlandığının müjdesini verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi 786 aile aylık 130 lira taksitle ev sahibi olacak.  

Bürüt 67,5 metre kare ve 2 oda 1 salon niteliğinde yapılan konutları almaya hak kazanan aileler 270 taksitle ev sahibi olacak. Toplamda 35 bin 100 liraya mal olacak olan konutlar için başvurular Mart ayında yapılacak.


Konutların gerçek ihtiyaç sahiplerinin ev sahibi olması için yapıldığını bu nedenle herkesin başvuru yapamayacağını kaydeden Vali Altıparmak şu bilgileri verdi; "Konutlara başvuru için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nce belirlenen başvuru şartları mevcut olup bu şartları taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu alınarak değerlendirilecektir. Bu fırsatı vatandaşlarımıza sağlayan Hükümetimize, Bakanlarımıza ve TOKİ Başkanlığı’na ayrı ayrı teşekkür ediyorum."


Denizli Habert




Haber 1 Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Denizli'de ihtiyaç sahibi 786 aile, aylık 130 lira taksitle ev sahibi olacak. Valilik'ten yapılan açıklamada, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve TOKİ işbirliği ile gerçek ihtiyaç sahibi 786 ailenin, aylık 130 lira taksitle ev sahibi olacağı, toplamda  35 bin 100 liraya mal olacak konutlar için başvuruların mart ayında yapılacağı belirtildi. 


Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, söz konusu konutların Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunduğunu, TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında toplam 786 konutun yapımının tamamlandığını ifade etti. 


Konutların gerçek ihtiyaç sahiplerinin ev sahibi olması için yapıldığını, bu nedenle herkesin başvuru yapamayacağını dile getiren Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, şu bilgileri verdi: "Konutlara başvuru için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce belirlenen başvuru şartları mevcut olup bu şartları taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu alınarak değerlendirilecektir. Bu fırsatı vatandaşlarımıza sağlayan hükümetimize, Bakanlarımıza ve TOKİ Başkanlığına ayrı ayrı teşekkür ediyorum." Brüt 67,5 metre kare ve 2 oda 1  salon niteliğinde yapılan konutlara başvuru için en az 1 yıldır Denizli il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak gerektiği vurgulanan açıklamada, "Başvurular şahsen 1-30 Mart tarihlerinde Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacak. Başvurularının ardından Vakıf tarafından hakkında 3294 sayılı 


Kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasından konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve tarihte, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilecektir. Kurada yüzde 50 oranında yedek liste de belirlenecektir." denildi.



1 Eylül Gazetesi


Geri Dön