23 / 04 / 2024

TOKİ'den Dilovası'na Türk Evi Mimarisi!

TOKİ'den Dilovası'na Türk Evi Mimarisi!

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası'nda yöresel mimariden esinlenilerek projelendirdiği geleneksel ve modern mimariyi çağrıştıran Türk Evi mimarisini taşıyan 915 konutluk projeyi hayata geçiriyor.



KONUT üretimine sadece barınma olarak bakmadıklarını belirten Dilovası'nda inşa edilecek projenin geleneksel ve modern mimarinin izlerini taşıyacağını söyleyen  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, "Mevcut doğaya uygun, 2-3 katlı geleneksel Türk evi mimarisi, blokların cephelerinde modern mimariye uygun alüminyum korkuluklar ile geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı uygulama olacaktır. Projelerimiz mahalle konseptli, çevresi ile uyumu, içerisinde çocuk oyun alanları, spor sahaları, yeşil bölgeleri barındırıyor. Proje tamamlandığın da şehrimizin yerel dokusunu konut üretimine yansı tacak ve örnek teşkiledecek" dedi.

 

TOKİ Başkanı Ergün Turan Dilovası'nda yapılacak  915 konut, sosyal alanlar, 1 adet ticaret merkezi, 6 adet büfe, mescit ve kapalı otopark için yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığı ve yer tesliminin yapıldığını söyledi. 


Milat


Geri Dön