26 / 04 / 2024

TOKİ'den Doğu'ya 17 bin konut!

TOKİ'den Doğu'ya 17 bin konut!

TOKİ Başkanı Turan, Suriye’de sınır güvenliği için yapılan duvar ve yolların ihalelerinin tamamlandığını belirterek, “Mart-nisan gibi Türkiye’nin sınırı güvenli hale gelecek” dedi



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye'de sınır güvenliği için yapımına karar verilen duvar ve yollara ilişkin bütün ihalelerin tamamlandığını belirterek, "Mart-Nisan gibi Türkiye sınırının tamamı güvenli hale gelmiş olacak" dedi. Başkan Turan, "Yaklaşık 600 kilometrelik bölümünü  TOKİ  yapıyor. Maliyetler yüksek değil. Bunun yanında duvar kadar önemli olan bir başka şey sınır güvenlik yolunu da yapıyoruz" diye konuştu.


DOĞU'YA 17 BİN KONUT

Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar görenler için yapılan konutların inşaatlarına başlandığını da belirtti. Başkan Turan, "Diyarbakır, Silopi, Cizre ve İdil'de inşaatlara başladık. Sur içerisindeki tarihi dokunun ihyası şeklinde olacak yerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışıyor" dedi ve şöyle devam etti: "Bunun dışında şehirlerde 7-8 bin konut inşaatına başladık. Yılbaşından sonra Diyarbakır'daki konutların bir kısmını ve Silopi'deki konutları teslim edebileceğiz. 65 bin konut hedefimizin 17 binini Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yapacağız."


KİMSEYE BORCUMUZ YOK

TOKİ 'nin alt ve orta gelir grubuna hitap ettiğini söyleyen Başkan Turan, "Bizim hitap ettiğimiz alanımızda hiçbir arz sorunu arz fazlası yok. Yapıp da satamadığımız tek bir konut bile olmadı. 15-20 yıl vadede 300-400 TL ödemelerle kiradan bile ucuz şekilde ödeme imkânı getiriyoruz" diye konuştu. Turan, TOKİ 'nin hiç bir bankaya ya da müteahhide kredi ya da borcunun bulunmadığını da belirterek, "Günlük olarak ödemelerimizi yapıyoruz" dedi.


Sabah 


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Mart-Nisan gibi Türkiye sınırının tamamı güvenli hale gelmiş olacak”dedi. Neredeyse her gün 2.5-3 kilometre duvar ve yol yaparak ilerlediklerini belirten Turan “Yaklaşık 600 kilometrelik bölümünü TOKİ yapıyor. Bir kısmı Milli Savunma Bakanlığı ve valilikler tarafından zaten yapılmıştı. Tamamı Mart-Nisan aylarında tamamlanır. Maliyetler yüksek değil. Bunun yanında duvar kadar önemli olan bir başka şey sınır güvenlik yolunu da yapıyoruz. Duvarın hemen arkasına fiziki güvenlik yolu ve kuleler olacak” dedi. TOKİ’nin hedefleri ile ilgili de açıklama ypan Turan, bu yılı hedefinin üzerinde 64 bin 200 konut üretimi ile tamamlayacaklarını, gelecek yıl 65 bin konut ihale ve inşa etmeyi planladıklarını kaydetti. 


2017 REKOR OLACAK

Turan “2016 yılını 60 bin konut ile tamamlama hedefimiz vardı. Darbe girişimine, ekonomideki türbülanslara rağmen hedefimizi tutturduk “dedi.Turan “ 2016’daki 64 bin 200 konut rekordu. 2017’de de üretimimiz rekor olacak. Bu yıl 12-13 milyar TL ödeme ve yatırım tutarımız oldu”dedi.  


Doğu’da inşaatlara  başladık 

Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sorumluluğunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörden zarar görenler için yapılan konutların inşaatlarına başlandığını da belirtti. Turan “Diyarbakır, Silopi, Cizre ve İdil’de inşaatlara başladık. Sur içerisindeki tarihi dokunun ihyası şeklinde olacak yerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışıyor” dedi 


Star


Geri Dön