28 / 03 / 2024

TOKİ'den emekliye 300 TL taksitle ev imkanı!

TOKİ'den emekliye 300 TL taksitle ev imkanı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emeklilerin hayallerini gerçekleştiriyor.



Emeklileri ev sahibi yapmak için seferber olan T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bunun için 'talep projeleri' ve 'sosyal konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayrılması' şeklindeki 2 ayrı yöntem uyguluyor. Bu yıl 25 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ, sosyal konut üretiminde dar ve orta gelir grubunun yanı sıra emekli vatandaşları da ev sahibi yapmak için yeni planları devreye soktu.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, her ilde ürettikleri projelerde yer alan dairelerin yüzde 25'ini emeklilere ayırdıklarını, geçen yıl 17 bin olan sayının bu yıl 20-25 binli bir seviyeye yükseltileceğini ifade etti. Emekliler böylece ayda 300 lira taksitle ev sahibi olma imkanına kavuşacak.


KURADA ÇİFTE FIRSAT

TOKİ, projeleri inşa ettikçe başvuruları alacak. Her projede eğer başvuru sayısı konut sayısını aşarsa kura uygulanacak. Emeklilere ise kurada çifte şans sunulacak. Kura sonucu emekli kategorisinden hak sahibi olamayan kişiler, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak. TOKİ, emeklilere konut yapılması ile ilgili valiliklerden gelen talepler doğrultusunda da projeler gerçekleştirmeye devam edecek. TOKİ, ev sahibi olmak isteyen emeklilere projeler ile ilgili duyuruları internet sitesinden yapıyor.


KİRADA OLANA FIRSAT

Emeklilerin TOKİ'nin imkanından yararlanması için şu şartları taşıması gerekiyor:

  1. Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması.
  2. Kendisine, eşine ve/veya çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutun olmaması.
  3. Hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 TL (İstanbul'da 3 bin 700 TL) olması.
  4. Emekli olması.


Takvim




Geri Dön