16 / 04 / 2024

TOKİ'den emekliye her ilde ucuz ev!

TOKİ'den emekliye her ilde ucuz ev!

Emeklinin yıllardır devam eden barınma (ev) sorununa çözüm bulundu. Hükümet, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), eliyle emeklileri uygun koşullarda konut sahibi yapacak.



Emeklinin yıllardır devam eden barınma (ev) sorununa çözüm bulundu. Hükümet, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), eliyle emeklileri uygun koşullarda konut sahibi yapacak. "Emekliye ikinci Bahar Projesi" kapsamında konut yapımı devam ediyor. 11 milyon emekliden ihtiyacı olanlar 250 lira gibi düşük taksitlerle ve uzun vadeli (25-30 yıl gibi) ödeme koşullarıyla ev sahibi olabilecek. 


İşte  TOKİ  şartları 


Emekliler, TOKİ projelerinin olduğu illerdeki Ziraat veya Halkbank'a emekli kimlik kartı ve 500 lira bedel ile başvuru yapabilecek. Ancak başvuru yapan emeklilerin, TOKİ'den daha önce konut satm almamış olması, kendisi, eşi ve çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması şartı aranıyor. Gelir 3200 lirayı aşmayacak. 


Satışa sunuldu 

TOKİ'nin bulunduğunuz ilde projesinin ve satışının olup olmadığını öğrenmek "444 86 54" çağrı merkezi numarasını aramanız yeterli. 


Bunun dışında emekli dernekleri de bankalarla işbirliği yaparak emekliye özel konut yapmaya başladı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), bunlardan biri. İlk etapta İstanbul,  Ankara  ve Bursa'da başlayacak projeler satışa sunuldu. Bazı projeler satışa sunuldu 81 ile yayılacak. 


139 bin liradan başlıyor... 

1 milyon üyeli Türkiye Emekliler Derneği'nin hangi ilde hangi projesinin olduğunu öğrenmek için '0312 230 34 2829-89' no'lu telefonu arayabilir ya da "tued.org.tr" internet adresini ziyaret edebilirsiniz. Uygun ödeme koşuluyla satışa sunulan projelerden ev almak için derneğe üye olmak yeterli. Konutlar 139 bin liradan başlıyor. Vadesi 300 ay. 2+1, 3+1, dubleks gibi seçenekler mevcut. Evler emeklinin ihtiyacına göre tasarlanıyor. 


Posta


Geri Dön