25 / 04 / 2024

TOKİ'den heyelan bölgesinde yapılan inşaat haberine düzeltme!

TOKİ'den heyelan bölgesinde yapılan inşaat haberine düzeltme!

"Heyelan bölgesinde TOKİ yıkımı" başlıklı haberle ilgili olarak TOKİ bir düzeltme metni gönderdi. TOKİ yolladığı düzeltmede "Haberde iddia edildiği üzere TOKİ'nin Kağıthane'de devam eden bir inşaat projesi bulunmamaktadır." diye ifade etti.



Gazetemizin 16 Şubat 2014 tarihli 6. sayfasında yayımlanan "Heyelan bölgesinde  TOKİ  yıkımı" başlıklı haberle ilgili olarak TOKİ bir düzeltme metni gönderdi. Haberde sol muhabirlerinin yıkım alanında görüştüğü kişilerin söylediklerine yer verilmiş ve "bölgenin heyelan bölgesi olduğu bilindiği halde TOKİ tarafından inşaat yapıldığının öne sürüldüğü" ifade edilmişti. TOKİ yolladığı düzeltmede "Haberde iddia edildiği üzere Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Kağıthane'de devam eden bir inşaat projesi bulunmamaktadır. 

Kamuoyunun önyargılı ve gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesinin doğru olmadığını düşünmekteyiz. Spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı. 

Riskli alanda gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerinin TOKİ'ye değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu öğrenildi. 


Sol Gazetesi


Geri Dön