26 / 04 / 2024

TOKİ'den İzmir'e 10 kentsel dönüşüm projesi!

TOKİ'den İzmir'e 10 kentsel dönüşüm projesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Bakanlar Kurulunda onay bekleyen 10 kentsel dönüşüm projesiyle ilgili de görüştüğünü açıkladı



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarla Bakanlar Kurulunda onay bekleyen 10 kentsel dönüşüm projesiyle ilgili de görüştüğünü belirten  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bu projelerden üçü zaten Bakanlığın  TOKİ  aracılığıyla yapacaklarıdır. Roman açılımı kapsamındaki projelerdir. Geriye kalan Büyükşehir Belediyesinin alan sınırlarının onaylanması için gönderilen 7 kentsel dönüşüm projesinin bir an önce onaylanması için destek istedim. Bakan destek vereceğini söyledi dedi.

PETKİM PLANI ERDOĞAN BAYRAKTAR'DA

Petkim'in yeni yatırımının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarını Büyükşehir Belediyesini atlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına onaylatması, geçen ay kriz yaratmıştı...

Büyükşehir Belediyesi plan yetkisini korumak ve 1/25.000 ölçekli imar planlarıyla uyumsuzlukları olduğu gerekçesiyle planların yürütmesinin durdurulması davası açtı. Başkan Aziz Kocaoğlu, dava açma nedeninin olağanüstü hallerde kullanılması gereken 9. maddenin alışkanlık haline getirilerek her konuda kullanılmasına karşı yasal yollardan hak arama girişimi olduğunu söyledi.

Bayraktara iletti

Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarla görüşerek, Petkim imar planlarında uygulanan yöntem konusunda rahatsız olduklarını söyledi. Kocaoğlu, 9. maddenin kullanılması aşamasında Büyükşehir Belediyesinin de görüşünün alınması, mutabık kalınması ve bu maddenin amacı doğrultusunda kullanılmasından mutlu olacağımızı söyledim. Petkim olayından büyük rahatsızlık duyduğumuzu ilettim dedi. Petkimle ilgili kararın Erdoğan Bayraktar döneminde imzalanmadığını belirten Kocaoğlu, Bakanın kendisine Artık bu maddeyi kullanmayacağız. Değiştirdik. Belediye ile uyum içinde çalışacağız açıklaması yaptığını söyledi.



Geri Dön