18 / 04 / 2024

TOKİ'den Kastamonu Tosya'ya 3. etap müjdesi!

TOKİ'den Kastamonu Tosya'ya 3. etap müjdesi!

Başkan Kazım Şahin 2. Etap TOKİ konutları kura çekiminde bir de müjde verdi. 3. Etap TOKİ konutlarını hayata geçirmek istediklerini ifade etti.




Belediye Basın Bürosu/ Toplu Konut İdaresi ve Tosya Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Tosya 2. Etap 262 dairelik toplu konutların hak sahipleri Kastamonu Grand Moni Nikâh Salonunda Kastamonu 4. Noterliği tarafından çekilen kura sonucu belirlendi.


Gerçekleştirilen kura çekimi törenine Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş,  TOKİ  Uzmanı Süleyman Hilmi Önal ve çok sayıda hak sahibi katıldı. İlk kurayı Başkan Kazım Şahin ve TOKİ Uzmanı Önal çekerken Başkan Şahin konuşmasında; “ Değerli hemşerilerim, 262 konutun yapılabileceği 30 bin m2 üzerinde çok sayıda arsa bulma şansımız yok. En az 30 bin m2lik bir alan lazım ve bu arsaların tamamının da TOKİ’ye devredilmesi gerekmektedir. İlk önce planlanan alanda belediye arazisi, maliye arazisi, emniyet alanı ve şeker fabrikası deposu ile 6 bin metrekarelik bir arsası vardı. Tüm bunları tek tek devrettikten sonra sorun şeker fabrikası depo ve arsasında çıktı. Üstelik cepheyi daraltıyordu ve mutlaka alınması gerekiyordu. Aylarca bu süreç devam etti sonuçta arsa birlendi ve TOKİ’ye devredildi. Ardından proje çalışmaları başladı. Biz 7 kat olarak planlamıştık ama sonra zemin artı 4 kat olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla karar kılındı. Tüm bu çalışmalar neticelenince bugün kura çekme noktasına gelindi” dedi. Başkan Kazım Şahin Tosya Noterliğinde çalışan bir kişinin de TOKİ’ye başvurmasından dolayı kuraların Kastamonu’da çekildiğini ifade ederek, geçen süre içinde yanlış bilgilerin de çürüdüğünü kaydetti.


3. ETAP MÜJDESİ


Başkan Kazım Şahin 2. Etap TOKİ konutları kura çekiminde bir de müjde verdi. Gelecek dönemde şehrin üst kotlarını canlandırmaya yönelik yapılan aqua park, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları projelerini anlatarak yine bu bölgede 3. Etap TOKİ konutlarını hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Başkan Kazım Şahin; “Şimdiki 2. Etap TOKİ konutlarının sözleşmesi imzalanıp inşaatı başlar başlamaz biz 3. Etap TOKİ konutları için başvurumuzu yapacağız. Üçolukları mesire alanına giderken sağ tarafta yine 30 bin metrekare civarında bir arsa mevcut. Kurada çıkmayan hemşerilerimizin üzülmemesi için burada da projeyi inşallah başlatacak ve değerli hemşerilerimizi ev sahibi yapacağız. Ya normal konutlar ya da emekliler için sosyal konutlar düşünüyoruz ama çalışma arkadaşlarımızla bu bölgeye ağırlık vererek ilgili kurumlarla temaslarda bulunacağız


Tosya Belediyesi


Geri Dön