28 / 03 / 2024

TOKİ'den Kocaeli'ne okul ve yaşam alanı projeleri!

TOKİ'den Kocaeli'ne okul ve yaşam alanı projeleri!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ yetkilileri ile bir araya geldi. Vali Güzeloğlu, AKP İl Başkanı Ceyhan, Büyükşehir Genel Sekreteri Büyükakın ile TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  TOKİ  yetkilileri ile bir araya geldi. Vali Güzeloğlu, AKP İl Başkanı Ceyhan, Büyükşehir Genel Sekreteri Büyükakın ile TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı. 


3 BÖLGEYE GENİŞ PARKLAR 


Bakan Işık'ın talebi üzerine, ilimizde Gebze, İzmit ve Derince'deki üç ayrı toplu konut sitesi bölgesinde TOKİ'nin üç büyük rekreasyon alanı yaptırması programa alındı. Yapılacak alanlar, hem halkın dinlenmesi, temiz havada yürüyüş ve spor yapması, hem de kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenmesine elverişli olacak.

 

7 YENİ OKUL 


TOKİ Başkanı ile yapılan toplantıda, TOKİ'nin ilimizde 7 önemli okul binası yaptırması da kararlaştırıldı. Mümkün olan en kısa zamanda inşaatına başlanacak yeni okullar şunlar olacak: Gebze Kız Meslek Lisesi, Derince İmam Hatip Lisesi, Gölcük Endüstri Meslek Lisesi, Dilovası Kız Teknik ve End.Meslek Lisesi, Gebze Sultan Orhan Anadolu Lisesi, İzmit Tavşantepe End.Meslek Lisesi, Kartepe Otelcilik ve Turizm Lisesi. Ayrıca Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasını da TOKİ inşa edecek. 


DEVAM EDEN PROJELER 


Bakan Fikri Işık başkanlığındaki toplantıda, halen TOKÎ'nin ilimizde devam eden 33 bin kişi kapasiteli stadyum ve 200 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesi inşaatlarının durumu ele alındı. TOKÎ'nin ilimizde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vermesi de kararlaştırıldı. 


TOKİ İLE ZİRVE


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, ilimiz yöneticileri ile TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı Ankara'da bir araya getirdi. TOKÎ'nin ilimizdeki yeni yatırımları masaya yatırıldı.


Özgür Kocaeli


Geri Dön