29 / 03 / 2024

TOKİ'den Kütahya Ömerli Mahallesi'ne bin konut!

TOKİ'den Kütahya Ömerli Mahallesi'ne bin konut!

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Ömerli Mahallesi'ne bin konutluk proje geliyor. TOKİ tarafından inşa edilecek proje için çalışmalara başlandı.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Ömerli Mahallesi'ne ilk etaptan oluşan bin konut inşa edilecek. 


260 dönüm alan üzerinde hayata geçirilecek proje için Tavşanlı Belediyesi ve  TOKİ  tarafından toplantı yapıldı. TOKİ Başkan Danışmanı Abdullah Güler konu ile ilgili olarak,  "Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda olumlu gelişmeler yaşandı. Konut tip ve sayısını belirlemek amacıyla ön talep toplanması için gerekli formların Belediye'mize gönderilmesi kararlaştırıldı. Bundan sonraki aşamada ise 530 dönümlük arazinin kendi içinde imar kanununa göre 3'e bölünmesi, Hazine, Belediye ve firma arasındaki paylaşımın yapılması, imar planlarının Meclis'te kabulü ve devamında oluşacak plana göre yolların, yeşil sahaların, sosyal tesis, okul, cami, kreş gibi konut alanlarının terki ve bina tiplerinin belirlenerek ihale sürecinin başlatılması olacaktır. Konutlar yapıldığında vatandaşlarımız kira öder gibi uzun vadeli ödemelerle ev sahibi olabilecekler" şeklinde konuştu.



Gazete 43



Geri Dön