19 / 03 / 2024

TOKİ'den Marmara Üniversitesi Halkalı arazisine yeni proje hazırlığı!

TOKİ'den Marmara Üniversitesi Halkalı arazisine yeni proje hazırlığı!

17 Ağustos günü askıya çıkarılan imar planına göre, Küçükçekmece Halkalı'daki yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin imar durumu “konut+ticaret” olarak değiştirildi..



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve “İstanbul'un Anayasası” olarak bilinen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda değişiklik yaptı.


17 Ağustos günü askıya çıkarılan Marmara Üniversitesi'nin Küçükçekmece'deki arazisi ile ilgili plana göre Çevre Düzeni Planı'nda üniversite alanı olarak belirlenen Küçükçekmece Halkalı'daki yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin imar durumu “konut+ticaret” olarak değiştirildi.


TOKİ'YE VERİLDİ

Söz konusu arazi daha önce dağınık durumdaki kampüsleri bir araya toparlamak üzere Marmara Üniversitesi'ne tahsis edilmişti. Ancak TOKİ, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi arasında 11.04.2016 tarihinde imzalanan protokol ile üniversite alanı TOKİ'nin tasarrufuna geçti. Marmara Üniversitesi'ne de Maltepe'de bulunan Orgeneral Kenan Evren Kışlası'nın arazisi tahsis edildi. 


YÜZDE 70 KONUT ALANI 

Yapılan plan değişikliği ile toplam 996 bin 113 metrekare yüzölçümlü planlama alanının ortalama yapı yoğunluğu 1.44 emsal olarak belirlendi. 


Üniversite arazisinde yapılan düzenleme ile konut, rezidans, iş merkezi, AVM, otel, motel, banka ve finans kurumları yükselecek. Alana 3 de cami yapılacak. Toplam inşaat alanının yüzde 30'u ticaret, yüzde 70'i konut alanı olacak. Plan değişikliği 15 Eylül'e kadar askıda kalacak.



Sözcü



TOKİ'nin Halkalı'daki dev arazisinin imar planı askıya çıktı!



Geri Dön