25 / 04 / 2024

TOKİ'den para nasıl alınır?

TOKİ'den para nasıl alınır?

TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Yapılan kura sonucunda vatandaşa evin çıkmaması durumunda verilen başvuru parası, iade ediliyor. Peki, TOKİ'den para nasıl alınır?



TOKİ'den para nasıl alınır?

TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Yapılan kura sonucunda evin çıkmaması durumunda verilen başvuru parası, iade ediliyor.


Başvuru bedellerinin iadesi ile ilgili tüm detaylar, bankada başvuru bedeli yatırılırken imzalanan belgede yer alıyor. Burada yazan bilgileri özetlemek gerekirse:


Kurada çıkmayan vatandaşlar için öncelikle "yedek" listesi oluşturuluyor. Sözleşme süresi boyunca  TOKİ  kurası çıkmış ancak sözleşme imzalamamış olan vatandaşların yerine yedek listesinde bulunan vatandaşlar sözleşme imzalayabiliyor.


Bu süreç yaklaşık olarak 1 ay ile 2 ay arasında değişiyor. Sürenin sonunda yedek olarak da sözleşme imzalayamayan vatandaşlar dekontu ile birlikte TOKİ'ye başvuruda bulunarak parasının iadesini isteyebiliyor.


Aynı durum kurada çıkan ancak sözleşme imzalamayan vatandaşlar içinde geçerli. TOKİ başvuru bedelinin iadesi için yedek liste dahil sözleşme süresinin bitmesinin beklenmesi ve akabinde banka dekontu ile TOKİ'ye başvuruda bulunulması gerekiyor.


TOKİ'ye yatırılan ön başvuru bedelleri:

2.000 TL

3.000 TL

5.000 TL 



TOKİ başvuru şartları nelerdir?


Geri Dön