29 / 03 / 2024

TOKİ'den Rize Muradiye Lisesi açıklaması!

TOKİ'den Rize Muradiye Lisesi açıklaması!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Rize Muradiye Lisesi ilgili basında yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı. TOKİ'nin Rize Muradiye Lisesi açıklaması haberimizin içinde yer alıyor.




TOKİ tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 


27 Şubat 2014 tarihli bazı basın yayın organlarında, “İşçiler okula el koydu”, “1 milyon lira alacaklı mermer ustası da okula dedesinin adını verdi.”  başlıklı gerçek ve mantık dışı bilgilerle yapılan haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Öncelikle yüklenici firma ile yüklenicinin iş yaptırdığı firmalar arasında yaşanan anlaşmazlıklardan İdaremiz hiçbir şekilde sorumlu değildir. Bu tür anlaşmazlıklar üzerine kurgulanan haberler kurumu yıpratma amaçlıdır. 


TOKİ tarafından “Rize Muradiye İlçesi 16 Derslikli Lise İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı işi 07.08.2011 tarihinde ihale edilmiş olup, yüklenici firma ile 24.10.2011 tarihinde işin sözleşmesi imzalanmıştır.


Söz konusu iş tamamlanma aşamasındadır.


Yüklenici firma ve taşeron arasında ticari sorunlar ve anlaşmazlığın kurumumuz ile ilgisi yoktur.


Sözleşme ve mevzuat çerçevesinde İdaremizce işe ait ödemeler yüklenici firmaya yapılmıştır. 


Kamuoyunun gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesinin doğru olmadığı, spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

                                                  


Geri Dön