19 / 04 / 2024

TOKİ'den sanayi bölgelerine kentsel dönüşüm uygulaması!

TOKİ'den sanayi bölgelerine kentsel dönüşüm uygulaması!

TOKİ, şehirlerin merkezinde yer alan ve dokusunu tehdit eden sanayi bölgelerinde kentsel dönüşüm uygulayacak. Bu kapsamda ilk ihale Şanlıurfa için yapılacak..



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerin, dokusunu tehdit eden ve imajını bozan sanayi sitelerinden de arındırıldığını söyledi.  TOKİ  bu kapsamda, Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Yozgat Boğazlıyan’da şehir merkezlerinde kalan sanayi sitelerinde kentsel dönüşüm uyguluyor. Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ilk etabının ihalesi 30 Mart’ta yapılacak. Projenin 1. etabının ihalesi 6 işyeri, 88 ofis, 463 dükkan ile çevre düzenlemesi inşaatını kapsıyor. Toplam bin 19 hak sahibi bulunan proje kapsamında toplamda 882 konut, bin 241 dükkan ve 712 ofis yapımı planlanıyor.


Uşak örnek olacak


Uşak’ta uygulanacak proje ile de şehrin imajına zarar veren Tabakhane bölgesi, Uşak’ın yeni kent merkezi haline getirilecek. Böylelikle Ankara-İzmir karayolunun kavşak noktası olması nedeniyle onbinlerce aracın geçiş noktasında bulunan şehrin vitrini konumundaki bölge, modern ve görkemli bir yaşam alanı haline dönüşecek. Yerleşim alanları, kamu kurumları, sağlık merkezleri, kent meydanları, alışveriş, yürüyüş ve eğlence alanları, restoranlar, parklar, dere ıslahı ile peyzaj düzenlemesi ve kapalı otoparklarıyla birlikte Uşak’ta örnek olabilecek kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Yozgat Boğazlıyan Aşağı Mahalle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile imaja zarar veren yapılar yıkılarak ilçenin vitrinine önemli katkı sağlanacak. Proje kapsamında 285 konut, belediye hizmet binası, kültür merkezi, üç ticari blok inşa edilecek. 


Star


Geri Dön