25 / 04 / 2024

TOKİ'den Sarıkamış'a 70 bin kişilik tören alanı!

TOKİ'den Sarıkamış'a 70 bin kişilik tören alanı!

TOKİ Birinci Dünya Savaşı'nda Rus işgalinde bulunan doğu illerimizi geri almak için düzenlenen, on binlerce askerimizin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı anma etkinlikleri kapsamında "Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı" inşa ediyor.




TOKİ, Sarıkamış'ın 100. yılında "Ay Yıldızlı" tören alanı inşa etti.  Sarıkamış'ta Şehitlerimizin anısına ödüllü proje hayata geçirildi Başbakanlık Toplu Konııt İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Birinci Dünya Savaşı'nda Rus işgalinde bulunan doğu illerimizi geri almak için düzenlenen, on binlerce askerimizin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın, 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında 56 bin metrekarelik saha üzerinde, "Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı" inşa ediyor. Tören alanı yaklaşık 70 bin kişi bir araya gelebilecek büyüklükte planlandı. Yoğun kar yağışı ve eksi 15 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen çalışmalar, çimento harcında su yerine antifriz, buz çözücü olarak da kalsiyum klorürden yararlanılarak devam ediyor.  TOKİ  Başkanı M. Ergiin Turan, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde inşa edilen "Ay Yıldızlı" tören alanı çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. 

TOKİ Başkanı Turan, tören alanının 2 Ocak'ta başlayacak anma etkinliklerine hazır olacağını söyledi. 

"Sarıkamış'taki çaba, bir 'hilal uğruna' can verenlere vefa borcumuzdur" Tören alanını 100. yıl anma etkinliklerine hazırlamak için faaliyetlerini sürdüren ekiplerin adeta bir seferberlik halinde olduğuna ve üstün bir gayret içinde bulunduklarına dikkat çeken Turan, yoğun kar yağışı ve eksi 15 dereceyi bulan soğuğa rağmen, görevlilerin gönülden bir çaba ile çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. TOKİ Başkanı Turan. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen proje için, "Sarıkamış'taki çaba; bir "hilal uğruna' can veren Şehitlerimize vefa borcumuzdur" dedi.



Anayurt


Geri Dön