23 / 04 / 2024

TOKİ'den satılık 71 işyeri ve 83 konut!

TOKİ'den satılık 71 işyeri ve 83 konut!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mülkiyetinde bulunan 71 işyeri ile 83 konutu, 31 Mayıs 'ta düzenlenecek açık artırma ile satacağını açıkladı. Taşınmazların tahmini fiyatları 20 bin TL ile 1 milyon TL arasında



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mülkiyetinde bulunan 71 işyeri ile 83 konutu, 31 Mayıs 'ta düzenlenecek açık artırma ile satacağını açıkladı. Açık artırmaya sunulan taşınmazlar arasında tahmini fiyatları 20 bin TL 'lik dükkanlar ve 1 milyon TL 'lik müstakil villa da bulunuyor.
TOKİ 'den yapılan açıklamalara göre satış, organizasyon hizmetlerini yerine getiren Eskidji 'nin İstanbul Yenibosna 'daki merkezinde saat 14.00 'te başlayacak ve  TOKİ  'nin Bilkent 'teki salonuna canlı bağlantı ile izlenebilecek.
120 ay vade var, peşin ödeme indirimi yok
Satışa sunulan işyerleri için yüzde 15 peşinata 120 ay vade uygulanacağını açıklayan TOKİ yetkilileri, hangi konutlar için ödemede hangi imkanların tanınacağını da duyurdu. Zonguldak Ereğli ile İstanbul Bahçeşehir Avrupa Konakları projeleri kapsamındaki konutlar için yüzde 10 peşinata 180 ay vade yapmayı planlayan TIOKİ, diğer projeler kapsamındaki konutlar için yüzde 15 peşinata 120 ay vade belirledi.
Bütün taşınmazların açık artırmaya vadeli tahmini fiyatla çıkacağını kaydeden TOKİ, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcıların peşin ödeme talebinde bulunabileceğini de dile getirdi. Bu durumda vadeli satılan tüm taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacağını söyleyen TOKİ, borç bakiyeleri ve aylık taksitlere sözleşme gereği her altı ayda bir TÜFE, ÜFE ve memur maaş artış oranlarında artış yapılacağını belirtti.
Başvurular Halk ve Ziraat Bankası 'na
Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek, başvuru ve teminatlar bu bankaların yetkilendirilmiş şubeleri aracılığı ile kabul edilecek. Ayrıca, açık artırma (teklif alma) gününde müzayedenin yapılacağı solon önlerinde kurulacak stantlarda ve banka şubelerinde başvuru kabul edilecek.


Geri Dön