24 / 04 / 2024

TOKİ'den "Toplu Konut ve İnsan" temalı fotoğraf yarışması!

TOKİ'den

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı "Toplu Konut ve İnsan" temalı ulusal bir Fotoğraf Yarışması düzenledi



Yarışmanın amacı: TOKİ tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen konut hamlesi çerçevesinde yürütülen konut uygulamalarının insan faktörü düşünülerek fotoğraflanması amaçlanmış.  TOKİ  bu yarışma sonucunda, ürettiği konut ve beraberindeki yaşam çevrelerindeki ev seçen aile ve bireylerin bu çevrelerde bulunuşlarını, kullanım şekillerini ve toplu konut alanlarında devam eden yaşam döngüsünü, gerek iç gerekte dış yaşam çevrelerindeki örneklerle vurgulayan ve farklı ölçek ile açılardan görüntülenmiş yaşam karelerinin özellikle “insan” ve “insana dair değerler” kullanılarak gösterecek fotoğraflar elde etmeyi hedeflemekte.

Ulusal fotoğraf yarışması şartnamesi için tıklayın

--

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), "Toplu Konut ve İnsan" konulu ulusal renkli baskı fotoğraf yarışması düzenledi

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, amatör ve profesyonel bütün fotoğrafçılara, katılımcılara açık olan fotoğraf yarışmasına katılmak isteyenler, fotoğraflarını, 27 Eylül'e kadar gönderebilecek. Her yarışmacının en fazla 4 fotoğraf gönderebileceği yarışmada dereceye girenlerden birinciye 4 bin lira, ikinciye 3 bin lira ve üçüncüye 2 bin lira para ödülü verilecek. Yarışmaya katılan çalışmalardan 10'u mansiyon ve bin lira para ödülü ile ödüllendirilecek.

Yarışmanın sonuçları 5 Ekim'de açıklanacak, yarışmada dereceye giren çalışmalar, 23-24 Ekim günlerinde  Ankara  ve İstanbul'da sergilenecek. Ödül kazanan, satın alınan ve sergilenen fotoğraflardan bir katalog oluşturulacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler, katılım formunu doldurduktan sonra, en fazla 4 tane olmak üzere, çektiği fotoğrafları CD'lere kaydederek, posta yoluyla TOKİ'nin Ankara Bilkent'te bulunan merkez binasına ulaştıracak.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin (AFSAD) desteğiyle düzenlenen fotoğraf yarışması hakkında geniş bilgi edinmek isteyenler, TOKİ'nin "" internet adresinden yararlanabilecek.

TOKİ, toplu konut üretiminde yeni fikirlerin ortaya çıkması için daha önce "Konut Tasarımı Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması", TOKİ'nin öğrenciler tarafından nasıl algılandığını görmek için de ilköğretim okulu öğrencileri arasında resim yarışması düzenlemişti.

Açıklamada, "toplu konut alanlarında yaşama dair kesitleri ortaya koymak" amacıyla fotoğraf yarışması düzenlendiği belirtilirken, "TOKİ'den ev alan aile ve bireylerin bu çevreleri kullanım şekillerinin, insan ve insana dair değerler kullanılarak fotoğraflarla gösterilmesinin" öngörüldüğü kaydedildi.
AA


Geri Dön