28 / 03 / 2024

TOKİ'den Trabzon’a 7 bin konut!

TOKİ'den Trabzon’a 7 bin konut!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Trabzon'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Turan, 7 bin 384 konutun inşasına başlanıldığını söyledi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Trabzon Pelitli’de inşası devam eden 301 konutluk kentsel dönüşüm projesinin alanında incelemelerde bulundu. 


İncelemeleri sonrasında kısa bir açıklama yapan Turan, “TOKİ olarak dönüşüm projelerinde, yöresel unsurları ve proje alanlarında yaşayan halkın talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiren, felsefesi olan projeleri şehirlere kazandırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken medeniyetimizin gereği şehirlerimizin eski sokak dokusu, komşuluk ve mimari çeşitlilik unsurlarını ön planda tutarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki şehirler uzun bir sosyo-kültürel hayatın ve medeniyet birikimini içinde barındıran çok farklı grupları bir mozaik gibi bir arada tutan özelliğini yeniden canlandırmamız geleceğimiz için önem arzetmektedir” ifadelerini kullandı.


Kentsel Dönüşümle sadece binaları yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmediklerini belirten Turan, “Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz. Çocuklardan gençlere, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük ihtiyaç ve beklentileri düşünerek yerleşimi yeniliyoruz. Kentsel Dönüşümle, bölgenin yaşam kalitesi yükselecek ve proje bölgeye değer katacak” açıklamalarında bulundu.


Trabzon’da 7 bin 384 konutun inşatına başladıklarını açıklayan Turan, “Bu konutlarımızdan 6 bin 900 âdetini bitirip vatandaşlarımıza teslim ettik. Trabzon’da ayrıca Akyazı stadyumunu, 2 aile sağlık merkezi, 7 cami, 3 spor salonu, 2 hastane, 5 adet ilkokul ve lise inşa ettik. Trabzon’da devam eden uygulamalarımız ile toplam yatırım bedelimiz 1.308 Milyon TL olacaktır” dedi.




Milliyet


Geri Dön