19 / 04 / 2024

TOKİ'den Urfa Birecik'e 2 bin 500 konut!

TOKİ'den Urfa Birecik'e 2 bin 500 konut!

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı yaptığı açıklamada Birecik İlçesinde dar gelirli vatandaşlar için 2 Bin 500 TOKİ konutunun yapılacağını söyledi.



Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik İlçesinde dar gelirli vatandaşlar için 2 Bin 500  TOKİ  konutunun yapılacağını bölge halkına belirtti. 



Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, ilçe halkı ile iftarını açmaya devam ediyor.


Başkan Faruk Pınarbaşı, iftar programları etkinliğinin ikinci durağında Cumhuriyet Mahallesinde halkla birlikteydi. Halkla birlikte iftar yaptıktan sonra açıklamada bulunan Pınarbaşı, Cumhuriyet mahallesini kentsel dönüşüm içine aldıklarını, Arıtma tesisi çalışmalarına bir an önce başlanacağını ve dar gelirli vatandaşlar için 2 Bin 500 adet TOKİ evi yapılacağının müjdesini verdi.




Osman KAYA/Urfa Star



Haber İpekyol Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Birecik ilçesinde mahalle iftarı düzenlendi. İftara katılan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı TOKİ ile iş birliği yaparak konut yapacakları müjdesini verdi ve 250-300 lira taksitle 2 bin 500 kişiyi ev sahibi yapacaklarını kaydetti. 


Birecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen iftar etkinliğinde Saha, Cumhuriyet, Hocaşerif, Sancak ve Kurtuluş mahallelerinin sakinleri bir araya geldi. Etkinlikte masaları tek tek gezen Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, vatandaşlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Pınarbaşı, yaptığı konuşmada, Ramazan ayının ibadet, oruç, Kur'an ayı olmasının yanında kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu söyledi. 


Düzenledikleri iftar etkinliğinin kardeşlik sofrası olduğunu belirten Başkan Pınarbaşı, "Bu sofralar birlik ve beraberlik sofralarıdır. Birbirini tanıyan, tanımayan, erkeği, kadını, yaşlısı, genci aynı sofra etrafında bir araya geliyor ve kardeşlik bu masalarda pekişiyor." dedi. 


TOKİ ile iş birliği yaparak konut yapacakları müjdesi veren Pınarbaşı, 250-300 lira taksitle 2 bin 500 kişiyi ev sahibi yapacaklarını kaydetti. Eski yapılan yıkarak, modern yapılaşma yapacaklarını ifade eden Pınarbaşı, "İnsanımızın daha sağlıklı koşullarda yaşamasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca Fırat Nehri üzerinde yeni bir yaya köprüsü yaparak, karşıya geçmek için bundan sonra otoyolu kullanmayacaksınız daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlanacak." diye konuştu. 


Gazete İpekyol


Geri Dön