19 / 04 / 2024

TOKİ Uşak'ta 250 TL taksitle konut sahibi yapacak!

TOKİ Uşak'ta 250 TL taksitle konut sahibi yapacak!

Uşak'ta başlatılan kentsel dönüşüm atağı dar gelirli vatandaşları sevindirecek. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, TOKİ'nin projeleriyle vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi...




Uşak'ta başlatılan kentsel dönüşüm atağı dar gelirli vatandaşları sevindirecek. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, TOKİ'nin projeleriyle vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, kentte yeni  TOKİ  projelerine imza atacaklarını söyledi. Türkiye çapında 200 bin yeni konut hamlesi başlattıklarını kaydeden Yıldırım, "Uşak'ta da ev almak isteyenlerin hayalini gerçekleştireceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 200 bin konut projesinin hayata geçeceğini kamuoyuna duyurduğunu dile getiren Basri Yıldırım, kentteki bir çok mahalle ve ilçelerden TOKİ konutlarına yönelik talepler bulunduğunu söyledi. 


Yeni bir Uşak

75'er metrekarelik yeni konutların talebe göre inşa edileceğini dile getiren Yıldırım, "Daha önceki dönemlerde olduğu gibi insanlara bir ev ve bir araba vaat etmeyen, fakat yaptıklarıyla adından söz ettiren AK Parti, sadece Uşak'ta 3 bin 881 ailemizi kira öder gibi ev sahibi yaptı. Halen gerek merkez, gerekse ilçelerde toplu konut talepleri bulunuyor. Teşkilat olarak TOKİ'ye ilgili talepleri topladık ve önümüzdeki günlerde ilimizde yeni bir hamle başlatılacak. Evi olmayan emekli ve dar gelirlilerimiz, 240 ay vadeyle ve 250 TL taksitle konut sahibi olacaklar" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesinin beklenenden hızlı ilerlediğini de söyleyen Yıldırım, 450 milyon TL'lik bir yatırımla kentin imajının değişeceğini söyledi. Daha önce tabakhane olarak kullanılan bölgenin yeni bir cazibe merkezi haline geleceğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşüm sahasının ilk etabını, bin 51 konut ve 126 dükkan oluşturulacak. Yeni yaşam alanı için 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı da inşa edilecek. Şu anda bölgede binaların yükseldiğini görmek mümkün. Kimseye yapamayacağımız vaatlerde bulunmadık. İnşallah çok kısa sürede ayakları yere basan ve kente gerçekten yararı olacak çalışmaların bittiğini hep birlikte göreceğiz."



Banaz'a yaz sonunda doğalgaz geliyor

Uşak'ın Banaz ilçesinde doğalgaz dağıtımı için imzalar atıldı. Projeye göre Banaz'da bulunan 8 bin 400 hane ve bin 971 işyeri, beş yıl içinde doğalgazla ısınacak. İlk kazma ise Haziran ayında vurulacak. Yaz sonunda Banaz'da ilk eve doğalgaz ulaşmış olacak. İlçenin 62 yıllık hayalinin gerçekleştiğini dile getiren Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, "Yeşiliyle nam salmış ilçemizin çevreyle dost enerji sistemleriyle ısıtılması, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı bir çevrede yetişmelerine olanak sağlayacak" dedi. Öte yandan Banaz'a bağlı Derbent köyünde yaşanan su sorunu da sona erdi. İller Bankası ve İl Özel İdaresi ödenekleri ile gerçekleştirilen 330 bin TL'lik yatırımla köy halkı içme suyuna kavuştu.



Yeni Asır


Geri Dön