19 / 04 / 2024

TOKİ'nin Adana'da yaptığı stadyum projesi onaylandı mı?

TOKİ'nin Adana'da yaptığı stadyum projesi onaylandı mı?

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, TOKİ'nin Adana'da yaptırdığı Stadyumun proje onayı beklemeden ve ruhsat başvurusu dahi yapılmadan inşaatının başlatılmasını TBMM gündemine taşıdı



CHP Genel Sekreter Yardımcısı  Adana  Milletvekili Ali Demirçalı, TOKİ'nin Adana'da yaptırdığı Stadyumun proje onayı beklemeden ve ruhsat başvurusu dahi yapılmadan inşaatının başlatılmasını TBMM gündemine taşıdı Ali Demirçalı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Adana Stadyum inşaatında iş sağlığı ve güvenliğinin hiçe sayıldığını söyledi. İş Sağlığının hiçe sayılması sonucu Soma'da yüzlerce madencinin yaşamını yitirmesinin halen belleklerde tazeliğini kotuduğuna dikkat çeken Demirçalı, "İş sağlığı ve güvenliği kanununa aykırı olarak çalışan şirketler hakkında herhangi bir işlem başlatılmamış olmasının sebebi nedir? " diye sordu. Ali Demirçalı şöyle dedi: "Adana'nın Sarıçam İlçesi'ndeki şehir stadyumu inşaatına dair skandal olarak nitelendirilen gelişmeler yüklenici firma ve  TOKİ  arasında Eylül 2013'te imzalanan sözleşmeden bu yana devam etmektedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından şehir planı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmadan, Adana Valiliği ve İl Spor Müdürlüğü'nün bilgisi dışında yapılacağı duyurulan, kaçak olarak devam eden ve bugün durma noktasına gelen stadyum kamuoyunda birçok soru işareti uyandırmaktadır. İhale, proje onayı ve ruhsat verilme süreçlerindeki şaibelere ek olarak, işçilerin AKP hükümetinin emeği yok sayan politikalarının sonucu olarak modern köle gibi görüldüğü, işçi sağlığı ve güvenliğinin kanunsuzca yok sayıldığı bu inşaata dair aşağıdaki sorularımın cevaplanması büyük önem taşımaktadır." CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı'nın TBMM Başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle: "1-Stadyum inşaat ihalesinin şartnamesi kamuoyunun bilgisine sunulmuş mudur? 

2-İhaleye ilişkin bir teklif dosyası hazırlanmış mıdır? 

3-İhale için hangi şirketler tarafından teklif verilmiştir? 

4-Hazine arazisi üzerinde kanunsuz olarak devam eden inşaat hakkında soruşturma başlatılmamış olmasının sebebi nedir? 

5-İhaleyi alan firmanın TOKİ'den projeyi onayı beklemeden ve ruhsat başvurusu dahi yapmadan inşaata devam edebilmesi tarafınızdan nasıl açıklanmaktadır? 

6-İşçi sağlığının hiçe sayarak ve 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa aykırı olarak çalışan şirketler hakkında herhangi bir işlem başlatılmamış olmasının sebebi nedir?" 


Adana İlk Haber 


Geri Dön